UUSIMMAT

Äänestys: Ostatko pelejä myös mielipiteitä jakavasta Epic Games Storesta?

11.04.2019 08:01 | Muropaketin toimitus

Epic Games Store jakaa PC-pelaajien keskuudessa vahvasti mielipiteitä. Osan mielestä on sitä parempi, mitä enemmän Valven Steamille ja muille PC-pelien myyntipalveluille tulee kilpailua. Osa taas pitää Epic Games Storea kuluttajien kannalta ikävänä palveluna.

Lähtökohtaisesti on hyvä, että kuluttajilla on mahdollisuus ostaa pelinsä mahdollisimman monesta eri paikasta ja että eri kauppapaikkojen välille syntyy kilpailua. Tähän tiivistyykin syy, miksi monet PC-pelaajat vastustavat Epic Games Storea.

Epic Games Store on nimittäin pyrkinyt hankkimaan pelikauppaansa pelaajia tekemällä yksinoikeussopimuksia useiden eri julkaisijoiden kanssa. Esimerkiksi Metro: Exodus julkaistiin yksinoikeudella Epic Games Storessa, kun taas The Division 2 nähtiin vain Epic Games Storessa ja Ubisoftin omassa Uplayssa, eikä lainkaan Steamissa.

Yksinoikeuksien myötä kilpailua ei kuluttajan näkökulmasta tapahdu eikä pelien ostajilla ole valinnanvaraa kaupan suhteen. Toki tähän mennessä monet PC-pelit ovat ilmestyneet yksinoikeudella myös Steamin kautta, joten tilanne ei siinä mielessä ole uusi.

Epic Games Storen hyviä puolia ovat palvelun jakamat varsin laadukkaat ilmaispelit sekä se, että kauppa tarjoaa Steamia suuremman osuuden pelien myynnistä kehittäjille ja julkaisijoille.

Monia PC-pelaajia kuitenkin ärsyttää yksinoikeuksien lisäksi se, kuinka monia ominaisuuksia Epic Games Storesta puuttuu Steamiin verrattuna. Alusta ei nykyisellään esimerkiksi tue pilvitallennuksia, pelien saavutuksia, Linux-käyttöjärjestelmää ja siitä puuttuu monia sosiaalisia toimintoja.

Ostatko / Aiotko ostaa pelejä Epic Games Storesta?

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat