About paras mobiilipeli – arvostelussa Blizzardin Hearthstone

25.04.2014 19:00 | Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen uskaltautui ulos WoWin maailmasta, mutta ei kovin kauaksi. Nimittäin Warcraft-keräilykorttipeli Hearthstone oli yhtaikaa tuttu, turvallinen että aivan uudenlainen ja jännittävä. Miten ihmeessä?

Hearthstone on kevyt ja kepeä korttipeli, jossa pelaajat – joko kaksi ihmistä tai ihminen ja tekoäly – kisaavat voitosta. Toisin kuin monet muut digitaaliset korttipelit, Hearthstone ei ole väännös mistään aiemmasta pahvipelistä, vaan varta vasten tietokoneita ja tabletteja varten suunniteltu originaaliteos.

Tämä erottaa pelin heti massasta, sillä se tuntuu paitsi videopeliltä, myös tuoreelta. Mukana ei ole kymmenten lisäosien painolastia, vaan kehitystiimi on päässyt miettimään mekaniikat ja ratkaisut puhtaalta pöydältä.

Niinpä Hearthstone tuntuukin alusta asti simppeliltä peliltä. Mukavan kokoinen korttivalikoima rakentuu yksinkertaisista elementeistä, joita sitten yhdistellään luovasti. On kiva pelata korttipeliä, kun ei tarvitse joka välissä raapia päätään ja muistella, että mitäs hittoa tämä avainsana 95 000 mahdollisesta nyt tekikään, vaan kaikki on jo alusta saakka selvää.

Toki samaan aikaan on todettava, että ainakaan toistaiseksi Hearthstonesta ei löydy sitä valtavaa syvyyttä, mitä kertalukua suuremmilla korttivalikoimillaan pätevistä alan veteraaneista. Vaihtoehtoja ja strategioita ei ole niin paljon, koska korttejakaan ei ole. Mutta itse en pidä tätä varsinaisesti heikkoutena, koska niitä on silti riittävästi. Ja peli kyllä laajentuu ajan mittaan.

Lue koko arvostelu: Hearthstone: Heroes of Warcraft (Android, iOS)

Lisää aiheesta

Hearthstone: Heroes of Warcraft –ennakko (Mac, PC) 

Keräilykorttipelistä kun puhutaan, niin pelaajat tietenkin rakentavat itselleen pakkoja, jotka koostuvat kolmestakymmenestä kortista. Kortteja saa lisää kehittämällä hahmoaan ja ostamalla korttipaketteja. Jokaiselle luokalle on oma valmispakkansa, mutta muutaman ottelun jälkeen suosittelen rakentamaan omaa korttipinoa. Omaan pakkaansa voi lisätä vapaasti yhden hahmoluokan kortteja ja yhteisiä kortteja, joita onkin sitten huomattavasti enemmän. Valinta on vapaata, mutta harvinaiset laput kannattaa yleensä pakata pakkaan.

Varaslähtö: Hearthstone 

Digitaaliseksi heroiiniksi luonnehdittu Hearthstone on Blizzardin uusin ja uljain aluevaltaus, joskin pelityyppi on ykskantaan melkoisen yllättävä. Nopeatempoiseen, taidon ja sattuman kaaosteoriaan luottavan f2p-korttipelin koukuttavuus on kuitenkin huomioitu myös Nelinpelin leirissä: kolme neljästä 4P-miehestä on jo antautunut Hearthstonen seireenikutsulle sydäntä ja lompakkoa myöten.

Muropaketin uusimmat