UUSIMMAT

Ace Attorney -oikeussalidraamaa syyttäjän penkiltä

10.04.2008 15:16 Petteri Kaakinen

Ei, pelaajia monenmoisilla tempauksilla hauskuuttanut Jack Thompson ei ole iskeytymässä olohuoneisiimme videopelin muodossa. Tässä tapauksessa syyttäjä on täysin fiktiivinen hahmo. Uusimman japanilaisen Famitsun sivuilla nimittäin paljastetaan Ace Attorney -sarjan faneille erittäin hyvä uutinen.

Capcom on kehittämässä Nintendo DS:lle ensimmäistä Ace Attorney -pelisarjan spin off -julkaisua nimeltään Gyakuten Kenji. Sanatarkasti käännettynä pelin nimi on Turnabout Prosecutor, mutta se kulkee fanien keskuudessa nimellä Perfect Prosecutor.

Ace Attorney on myös cosplayaajien mieleen

Toisin kuin aikaisemmissa peleissä ja nimensäkin mukaisesti Gyakuten Kenjissä ohjataan pelisarjan fanien tuntemaa syyttäjää Miles Edgeworthia. Aivan yksin Edgeworth ei joudu ratkaisemaan tapauksia. Milesin apuna on nimittäin sympaattinen, mutta kovin unohtelevainen ja kömpelö etsivä Dick Gumshoe.

Edgeworth ja Gumshoe tutkivat yhdessä rikosten tapahtumapaikkoja tavoitteenaan löytää muiden huomiotta jättämiä todisteita sekä muita vihjeitä syyllisen selvittämiseksi.

Aikaisemmista peleistä poiketen hahmot näkyvät ruudulla ja peliä ohjataan perinteisemmän point ’n click -tyylisen seikkailupelin tavoin. Liikkuminen paikasta toiseen ei siis tapahdu enää tylsästi valikosta. Samalla Famitsussa luvataan muunkinlaisia uudistuksia pelimekaniikkaan, erityisesti ympäristöjen tutkimiseen. Vaikka lehden kuvissa ei näkynyt yhtäkään kuvaa oikeudesta, voisi olettaa että jo julkaistujen Ace Attorney -pelien tavoin myös uudessa syyttäjäpelissä jutut ratkaistaan tarpeellisen tiedonkeruun jälkeen oikeussalissa eikä niiden ulkopuolella.

Famitsu ei mainitse pelille minkäänlaista julkaisuajankohtaa, mutta hyvällä tuurilla se julkaistaan Japanissa vielä tämän vuoden puolella ja länteen peli saapuu joskus myöhemmin.

Lisää aiheesta

Apollo Justice ja elämää suurempi oikeusdraama Suomeen toukokuussa

Ennakkotiedot Capcomin julkaisuista karkasivat nettiin – tulossa mm. Street Fighter 4, Ace Attorney: Apollo Justine ja Lost Planet PS3:lle

Phoenix Wright: Ace Attorney – Justice For All (DS)

Phoenix Wright: Ace Attorney (DS)

Lue lisää eDomesta

Arvostelu: The Golden Compass (PC, PS2, PS3, Wii, 360)

Arvostelu: Professor Layton and the Curious Village (DS)

Mies yritti varastaa PS3:n, saikin turpaansa naisnyrkkeilijältä – katso video

Ranskalaissaitti: Wiin hinta laskee reilusti Euroopassa

Uwe Boll – ääliö vai ei?

Voita viisi Sam & Max -seikkailupeliä

Mitä pidät Phoenix Wright/Ace Attorney -peleistä?

Katso tilanne vastaamatta