Uusimmat

Activision Blizzardin alempaa johtajaa syytetään seksuaalisesta ahdistelusta ja kiristyksestä

13.10.2022 19:45 Muropaketin toimitus

Entinen työntekijä on haastanut oikeuteen Activision Blizzardin sekä entisen pomonsa yhtiössä.

Activision Blizzard ei ole ensimmäistä kertaa uutisissa oikeusjutun tai edes seksuaalisen ahdistelun vuoksi. Kotaku kertoo, että yhtiötä ja sen alempaa johtaja vaaditaan oikeuteen tuoreessa kanteessa, joka sisältää koko joukon syytöksiä kiristyksestä ja seksuaalisesta ahdistelusta.

Syytökset kohdistuvat tuotejohtaja Miguel Vegaan, jota syytetään muun muassa jatkuvasta painostuksesta seksiin ja asiattomista kommenteista. Kotakun artikkelissa on kuvauksia moninaisesta ahdistelusta, johon kuuluu esimerkiksi työntekijän rintojen arvostelua, suoria ehdotuksia seksiin ja monenlaista asiatonta koskettelua.

Toiminta jatkui vuosia, ja Vegan väitetään uhkailleen työntekijäänsä, jotta tämä ei raportoisi tapahtumista yhtiön henkilöstöhallinnolle. Vegalla oli hallussaan paljastavia kuvia työntekijästä, ja hänen väitetään uhanneen näiden julkaisemisella. Sitten kun työntekijä lopulta teki valituksen pomonsa toiminnasta, Activision Blizzard ei syytteen mukaan tehnyt asialle yhtään mitään.

Ei mikään ihme, että kanteessa vaaditaan täyttä valamiehistön oikeudenkäyntiä Vegalle sekä yhtiölle. Kanteen nostanut työntekijä vaatii vahingonkorvauksia, oikeuskuluja, lääkärikuluja sekä korvausta menetetyistä tuloista. Peliyhtiö ei vielä ole kommentoinut kannetta julkisesti.

Activision Blizzardin leirissä on kuohunut jo pitkään, samaan aikaan kun Microsoft on yrittämässä ostaa pelijätin. Ahdistelusotkujen lisäksi yhtiön johtaja Bobby Kotickia on syytetty epärehellisestä toiminnasta Microsoft-kauppojen järjestämisessä. Yhtiön puolelta on toistuvasti kiistetty kaikki syytökset.

LUE MYÖS: Activisionin omissa tutkimuksissa selvisi, ettei Activisionissa tapahdu häirintää – Syytti mediaa mustamaalauksesta