Activision-Blizzardin tulos jäi ennusteista

14.02.2016 16:00 | Juho Anttila

Kevättalvi on tulosjulkistusten aikaa. Tähän mennessä koko vuoden tai kolmen vuosineljänneksen talouslukuja on kuultu jo lähes kaikilta merkittäviltä tekijöiltä. Nyt tulosjulkistajien seuraan liittyy Activision Blizzard, jonka luvut ovatkin ristiriitaista seurattavaa.

Koko vuoden myynnit tippuivat 4 prosenttia jääden 4,62 miljardiin dollariin. Voitot putosivat puolestaan kuusi prosenttia ja jäivät 989 miljoonaan dollariin. Viimeisen neljänneksen osuus liikevaihdosta oli 2,11 miljardia dollaria, kun alkuperäinen ennuste oli 2,15 miljardia. Viimeisen neljänneksen voitot puolestaan jäivät 622 miljoonaan dollariin, mikä on 11 prosenttia edellisvuoden vastaavaa ajanjaksoa vähemmän.

Call of Duty: Black Ops III oli vuoden parhaiten myynyt konsolipeli ja koko Call of Duty -brändin tuotto kasvoikin vahvasti. Guitar Hero Live ja Skylanders SuperChargers puolestaan pärjäsivät odotuksia kehnommin. Vaikka viime vuoden tulos jäikin hieman vaisuksi, ennustaa Activision Blizzard tekevänsä tänä vuonna ennätystuloksen. Tämän tavoitteen saavuttamisessa auttaa hirmuisella rahasummalla ostettu Candy Crush Saga -pelitalo King, jonka pelit tuottavat yhä melkoisen mukavasti.

Lähde: Gamesindustry

Lisätietoja: www.activision.com

Lisää aiheesta

Candy Crush Saga -kehittäjän talousluvut kyykkäsivät

Call of Dutyä myyty jo neljännesmiljardi

Activision Blizzard osti Yhdysvaltojen suurimman eSports-yhteisön

Muropaketin uusimmat