UUSIMMAT

Activision: Destiny on seuraava miljardihitti – Call of Dutyjä kolmen vuoden sykleissä

07.02.2014 12:33 | Jukka O. Kauppinen

Maailman suurimpiin pelijulkaisijoihin lukeutuva Activision Blizzard tekee kovaa tulosta, sillä firman tuoreimmat madonluvut kertovat yhtiön ansainneen myynteinä kaikkiaan 1,5 miljardin verran. Vaikka tilivuoden kokonaismyynti laskikin vuoden takaisesta, niin yhtiö oli silti sekä Pohjois-Amerikan että Euroopan ykkönen konsolipelirintamalla.

Kaiken kaikkiaan firman myynnit vuonna 2013 olivat 4,58 miljardia taalaa, josta digitaalista myyntiä 1,56 miljardia. Yhtiö marssii vahvasti mustalla, sillä voittoa kertyi 1,01 miljardia.

Vuoden suurimpia myyntivaltteja olivat Call of Duty –pelit ja Skylandersit. Diablo III tienasi tuntuvasti, StarCraft 2: Heart of the Swarm oli menestynein PC-peli ja World of Warcraftin pelaajamäärät ovat itse asiassa kasvaneet kolmessa kuukaudessa 7,8 miljoonaan.

Huomispäivään katsoessaan Activisionin isopomo Bobby Kotick arvelee, että Bungie-studion viilaama Destiny on yhtiön seuraava megahitti, se seuraava miljardiluokan peli.

Muita 2014-hittejä – ainakin toivon mukaan – ovat Hearthstone: Heroes of Warcraft, Heroes of the Storm ja Call of Duty Online.

Talousraportin uumenista löytyy muuten myös tieto Call of Duty –sarjan tulevaisuuskuvan muuntumisesta: jatkossa Call of Duty –pelejä tehdään kolmen vuoden sykleissä, kolmen eri tiimin voimin. Näin jokaiselle tiimille, jotka ovat Tryarch, Infinity Ward ja Sledgehammer Games, jää kolme vuotta kunkin pelin työstämiseen. Tosin osa kolmivuotisesta prosessista käytetään myös DLC-lisärien tekemiseen.

Lisää aiheesta

Activision-pomo syyttää sukupolvenvaihdosta uuden CoDin heikoista myynneistä 

Arvostelupäivitys: Call of Duty: Ghosts @ PS4 

Diablo III (PS3, Xbox 360)

World of Warcraft -elokuvan ensimmäiset näyttelijävalinnat julkistettiin