Activision maksoi muhkean summan entisille Infinity Ward -hemmoille, mutta oikeus kutsuu yhä

15.05.2012 10:30 Miikka Lehtonen

Muistatko vielä parin vuoden takaisen Infinity Ward -perseilyn? Syystä tai toisesta Activision päätti potkia firmasta pihalle sen perustajat ja luovat johtajat. Nämä eivät jääneet lepäilemään laakereilleen vaan ilmoittivat ykskantaan, että oikeus kutsuu. Ja niin kutsuukin, jo parin viikon päästä. Ja ihan sattumalta Activision päätti juuri nyt maksella miehille vanhoja saatavia.

Pari vuotta sitten todellakin tapahtui jänniä, kun tiedot Yhdysvalloista kertoivat, että Infinity Wardilla sattui kummia. Vince Zampella ja Jason Ward, firman perustajat, johtajat ja luovat vetäjät, oli heivattu kylmästi pihalle toimistostaan. Activisionin kätyrit järjestivät firmassa kuulustelusessioita ja meno oli kuin Gestapon kesäleirillä. Ajan myötä kävi ilmi, että Zampella ja West olisivat saaneet vain muutamia päiviä myöhemmin mielettömät megabonukset Call of Duty -pelien myynnistä ja Activision päätti mielummin potkia ongelmallisina niskureina pitämänsä miehet pihalle. Kaksi kärpästä yhdellä kivellä!

Näin siis Zampellan ja Westin mukaan. Activisionin mukaan taustalla oli vain pitkä niskuroinnin ja ongelmien aalto, joka kulminoitui ja pakotti firman potkimaan miehet pihalle. Ja mitään saatavia ei ollut pystyssä mihinkään suuntaan. Yksi toisensa jälkeen Infinity Wardin työntekijät jättivät firman ja ilmoittivat aikeistaan haastaa Activisionin oikeuteen. Ja nyt tuo oikeusjuttu on vihdoin useiden lykkäysten jälkeen alkamassa. Ja tästä pääsemme vihdoin pääaiheeseemme: siihen, että Activision yllättäen maksoi yli 40 miljoonaa entisille Infinity Ward -työntekijöille.

The Verge -pelisaitti tietää kertoa, että Zampella, West ja muut saataviaan aikanaan peränneet Infinity Ward -miehet saivat Activisionilta 42 miljoonan taalan rahatoimituksen, joka sisältää kuulemma bonuksia korkoineen. Infinity Ward -työntekijöiden asianajaja suhtautui asiaan nihkeästi.

”Voin vahvistaa, että saimme rahat tänään. Voin kertoa myös, että vaikka se on suuri summa rahaa, se on vain pieni osa siitä, mitä haemme oikeuden kautta. On aivan järkyttävää, että he pistivät meidät odottamaan näin pitkään. He selkeästi tiesivät, että he olivat rahaa velkaa ja tämä vain todistaa, että he rikkoivat sopimustamme”, mies manasi. Hän totesi myös, että kyseessä on vain kyyninen yritys näyttää hyvältä hetkeä ennen oikeuden istuntojen alkua. Molemmat osapuolet totesivat myös, että kyseessä ei ole oikeuden ulkopuolinen sovittelu, vaan rosis todellakin kutsuu ja molemmat uskovat voittavansa siellä.

Keissi pyörähtää käyntiin useiden lykkäysten jälkeen kesäkuun alussa, hämentävästi samaan aikaan E3-messujen kanssa. Täten Los Angelesissa pyörivillä pelitoimittajilla on vaikea valinta edessään: E3-messut vai oikeussali?

Lähde: The Verge

Lisää aiheesta

Activisionin gorillat riehuvat Infinity Wardilla: irtisanomisia, uhkailua ja draamaa

Modern Warfare -perseily jatkuu – tässä uusimmat käänteet

Infinity Ward: Activision teki meistä poliisivaltion

Infinity Ward -hemmot saavat päivänsä oikeudessa

Lue myös

BioShock-elokuvaa ei ole unohdettu

Britannia: 12-vuoden ikärajasta tulee lakisääteinen

Diablo III on Amazonin ykkönen

Gioteck EX-02s: Uuden sukupolven kuulokemikrofoni