UUSIMMAT

Activision-pomo syyttää sukupolvenvaihdosta uuden CoDin heikoista myynneistä

05.12.2013 10:00 | Juho Anttila

Uusi Call of Duty: Ghosts -räiskintä on hallinnut myyntilistoja, mutta tulokset eivät ole olleet silti aivan samaa luokkaa aiempien CoDien kanssa. Ainakin Domen arvostelun mukaan kaava alkaa olla vähitellen jo nähty, emmekä taida olla ainoita. Activision-pomo Eric Hirshberg sen sijaan on eri mieltä.

Hirshbergin mukaan syy totuttua heikompiin myynteihin löytyy konsolisukupolven vaihtumisesta. Pelaajat empivät pelin hankkimista vanhoille laitteille eikä toisaalta kaikkien budjetti veny välttämättä peliostoksiin, kun rahaa on ensin pitänyt sijoittaa uusiin laitteisiin. Tämä vaikuttaa väistämättä myös pelimyynteihin.

Hishberg torjuu saman tien syytökset siitä, että jokavuotinen CoD olisi liikaa. Miehen mukaan kriitikot antavat kitkerää palautetta, mutta pelaajat ovat olleet tyytyväisiä. Hirshberg piiloutuu siis vanhan tutun ”kriitikoiden mielipide ei kerro mistään mitään”-kortin taakse. Toki pelaajathan tämän asian lopulta päättävät, mutta jos sekä kriitikoiden mielipide että myynnit ovat totuttua heikompia, luulisi hälytyskellojen kilisevän.

Sen verran Hirshbergin puheissa näyttäisi kuitenkin olevan perää, että Call of Duty: Ghosts on lähtenyt myymään sangen hyvin uuden sukupolven konsoleilla. Tämä kertoo joko siitä, että pelaajat ovat odottaneet uusien laitteiden ilmestymistä ennen Ghostsin hankkimista tai vaihtoehtoisesti siitä, että uusien konsoleiden pelivalikoima on vielä sen verran ohkainen, että vähän heikompikin esitys kelpaa.

Lähde: Videogamer

Lisää aiheesta

Tältä se näyttää: Call of Duty Ghosts PlayStation 4:llä

Mulkaisu: Call of Duty: Ghosts vs. Battlefield 4

Sotapelien kauniit ja rohkeat – arvostelussa Call of Duty: Ghosts