UUSIMMAT

Activision-pomo syyttää sukupolvenvaihdosta uuden CoDin heikoista myynneistä

05.12.2013 10:00 | Juho Anttila

Uusi Call of Duty: Ghosts -räiskintä on hallinnut myyntilistoja, mutta tulokset eivät ole olleet silti aivan samaa luokkaa aiempien CoDien kanssa. Ainakin Domen arvostelun mukaan kaava alkaa olla vähitellen jo nähty, emmekä taida olla ainoita. Activision-pomo Eric Hirshberg sen sijaan on eri mieltä.

Hirshbergin mukaan syy totuttua heikompiin myynteihin löytyy konsolisukupolven vaihtumisesta. Pelaajat empivät pelin hankkimista vanhoille laitteille eikä toisaalta kaikkien budjetti veny välttämättä peliostoksiin, kun rahaa on ensin pitänyt sijoittaa uusiin laitteisiin. Tämä vaikuttaa väistämättä myös pelimyynteihin.

Hishberg torjuu saman tien syytökset siitä, että jokavuotinen CoD olisi liikaa. Miehen mukaan kriitikot antavat kitkerää palautetta, mutta pelaajat ovat olleet tyytyväisiä. Hirshberg piiloutuu siis vanhan tutun ”kriitikoiden mielipide ei kerro mistään mitään”-kortin taakse. Toki pelaajathan tämän asian lopulta päättävät, mutta jos sekä kriitikoiden mielipide että myynnit ovat totuttua heikompia, luulisi hälytyskellojen kilisevän.

Sen verran Hirshbergin puheissa näyttäisi kuitenkin olevan perää, että Call of Duty: Ghosts on lähtenyt myymään sangen hyvin uuden sukupolven konsoleilla. Tämä kertoo joko siitä, että pelaajat ovat odottaneet uusien laitteiden ilmestymistä ennen Ghostsin hankkimista tai vaihtoehtoisesti siitä, että uusien konsoleiden pelivalikoima on vielä sen verran ohkainen, että vähän heikompikin esitys kelpaa.

Lähde: Videogamer

Lisää aiheesta

Tältä se näyttää: Call of Duty Ghosts PlayStation 4:llä

Mulkaisu: Call of Duty: Ghosts vs. Battlefield 4

Sotapelien kauniit ja rohkeat – arvostelussa Call of Duty: Ghosts

Keskustelu

suurena codi-fanina voin sano että tämä on ehdottomasti paskin cod ikinä!
Menee jopa mw3:n edelle.
Häkkereitä tulee ainaski pc-puolella eteen melkein jokaisessa matsissa ja edelleenkään niille ei edes tehdä mitään.
Asiakastukeen laitto viestiä että haluaako ne videot todisteiksi niin tuli viestiä ettei kannata laittaa ku ei niitä ”ehkä” keretä kahtomaan.
Tuo nyt osoittaa suoraan sen ettei niitä kiinnosta ******* vertaa se et häxätäänkö niitten peleis vai ei.
Rahat on tullu ja thats it…
Official shit!!!

Lisäksi tosi hauska kun tää Erkki Hirsipuu puhuu peliarvosteluista. CoD:lla ku pokkaa edes mennä rehellisin keinoin arvosteluihin. Aina tulee Activisionilta vähän fyffee et päästäis sinne kasin tuntumaan. Gamespotissakin arvostelija anto sen 8/10, mutta käyttäjäarvio onkin jo melko kohdallaan. 5.2/10 ja niin pitääkin, ku eihän sitä edes tarvi itte pelata ku kaikenmaailman jumalamodit sun muut disabloidut juoksuampumiset helpottamassa viikonlopun casuaalipetteriä. Niin, ja kulkeehan se pelikin peräti jo 14 vuotta vanhalla pelimoottorilla.

Ei kyllä se ihan kuules taitaa johtua siitä ”-since 2003 copy&paste” menetelmästä. Latautuvassa terveydessä ei myöskään ole mitään järkeä.

@8

Väitteesi ”ei ole saanut huonoja arvosteluja” osoittautuu virheelliseksi linkkini perusteella. Jos olisit sanonut, että ei ole saanut huonoja arvosteluja konsolilla, tai on saanut vain muutaman (ellei peräti joitakin) huonon arvostelun, olisit ollut toki mahdollisesti oikeassa.

Ainahan sitä saa syytellä. Entä jos avartaisivat ränniä kymmenen metriä seuraavaan peliin tai lisäisivät siihen vaikka pari risteystä?

Nämä ”ei mitään uutta ja samaa shaibaa paketissa” kommentit on aina yhtä huvittavia, ihan sama kuin sanoisi toimintaelokuvasta että aivan kauheeta kebabbia kun siinä oli sitä samaa toimintaa mitä muissakin toimintaelokuvissa ;)

Metacriticissä kannattaa mielummin lukea arvosteluja kuin seurata silmä kovana pisteitä, noi pisteet kun ei anna korkeintaan kuin suuntaa.

Metacritic voisi ottaa mäkihyppäämisen arvostelusta mallia ja sulkea keskiarvonnan laskennasta pois muutaman parhaista ja heikoimmista tietenkin sen mukaisesti kuinka monta arvostelua on yhteensä. Näin saisi ehkä pahimmat maksetut ja turhimmat närkästyneet arvostelijat suljettua pois, vaikka pelissä ei ole juuri uutta niin ei se nyt suoranaisesti siitä umpisurkeaa tee, mutta jos edellinen osa löytyy niin ei välttämättä tosiaankaan ostamisen arvoinenkaan.

@8

Ihan samalla tavalla ne korkeammat arvosanat vetävät keskiarvoa ylöspäin

@6

Viittaat jostain syystä juuri pc-version arvosteluihin, joita on yhteensä vain 13. Lisäksi joukossa on pari 40/100 -arvosanaa, joihin voi ainakin jonkin verran suhtautua kriittisesti. Nämä arvosanat ”vetävät” keskiarvoa alaspäin ja näin antavat valheellisen kuvan arvostelumenestyksestä.

Miljoona kärpästä ei voi olla väärässä, vai miten se oli? Paskaahan nuo CoDit on nykyään.. sama paska uudessa paketissa.

Eihän mikään uudempi codi ole kovin huonoja arvioita saanut, vaikka uusin tekele olikin muita heikompi. Uskon, että jokavuotinen cod voi olla hitti ainakin viiden vuoden ajan.

Luin ensin, että otsikossa lukee ”Activision-pomo syyttää sukuPUOLENvaihdosta uuden CoDin heikoista myynneistä”. Klikkasin linkkiä ajatellen, että tämä pitää nähdä. Noh, ei se niin raflaava uutinen sitten ollutkaan :)

Missään tapauksessahan vika ei voi olla siinä, että julkaistaan sama peli taas uudestaan ties kuinka monennen kerran?

Jos yksinpelissä olisi kunnolla kestoa, voisi jotenkin hyväksyä 60 euron hintalapun, mutta 5 tunnin (?) rykäisystä se on aika paljon, jos kaupanpäälle saa samaa jo 7 kertaan nähtyä moninpelirellestystä uusilla kartoilla.

Muropaketin uusimmat