Uusimmat

Activision tahtoo Manuel Noriegan CoD-haasteen ulos oikeudesta

23.09.2014 17:30 Juho Anttila

Aika montaa tahoa hymyilytti, kun vankilassa istuva tunnettu diktaattori ja muutenkin kaikin puolin ikävä mies, Manuel Noriega haastoi Activisionin oikeuteen. Syynä oli se, että mies esitettiin Call of Duty: Black Ops II -pelissä, noh, kaikin puolin ikävänä miehenä. Nyt myös syytteen kohteeksi joutunut Activision on ottanut kantaa oikeusjuttuun.

Megajulkaisijan näkemys aiheesta on vähemmän yllättäen se, että Noriegan haaste on melkoista kukkua. Firmaa edustavan entisen New Yorkin pormestarin, Rudy Giulianin mukaan on hämmästyttävää, että mies, joka istuu vankilassa tuomittuna rikoksistaan, loukkaantuu siitä, että hänet esitetään pelissä rikollisena.

Activisionille ei riitä, että Noriega tulisi todennäköisesti häviämään oikeusjutun. Firma tahtoo, että tuomioistuin hylkää haasteen alkuunsa. Näkemystään Activision perustelee toteamalla, että Noriegan haasteen hyväksyminen olisi vaarallinen ennakkotapaus, joka antaisi lukemattomille poliittisille ja historiallisille henkilöille perheineen mahdollisuuden rahastaa heihin viittaavien elokuvien, kirjojen ja pelien kustannuksella.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

Entinen diktaattori haastoi Activisionin oikeuteen

Seuraava Call of Duty on Advanced Warfare

Pelle hävisi Call of Duty –matsin – hälytti poliisit voittajan kimppuun