Uusimmat

Activisionin omissa tutkimuksissa selvisi, ettei Activisionissa tapahdu häirintää – Syytti mediaa mustamaalauksesta

16.06.2022 22:11 Muropaketin toimitus

Activision Blizzard on ollut rajujen häirintäväitteiden kohteena jo pitkään, ja eräiden tapausten kohdalla yhtiö on sopinut asiat rahakorvauksilla oikeudenkäynnin sijaan.

Activision Blizzard ryhtyi tutkimaan lukuisia häirintätapauksia, joiden tekijöiksi väitetään yhtiön johtoasemassa olevia henkilöitä. Yhtiön sisäinen toimintakulttuuri on syytösten mukaan myrkyllinen, sillä sukupuolinen häirintä on ollut yleisesti tiedossa, eikä sen korjaamiseksi ole toimittu. Nyt yhtiö tiedotti, että sen sisäisen tutkimuksen mukaan laajamittaisissa häirintäväitteissä ei ole perää. Se syytti mediaa valheellisten syytösten levittämisestä. Asiasta kertoo Eurogamer.

“Activision Blizzardin johtokunta sai tutkimuksissaan selville, että yhtiön johto ei ole syyllistynyt sukupuolisen häirinnän hyväksymiseen. Sukupuolista häirintää on tapahtunut joissain tapauksissa, mutta ne eivät todista sitä, että Activisionin johtokunta olisi tästä tietoinen, eikä häirintä ole ollut järjestelmällistä”, tiedotti Activision Blizzard.

Yhtiö syyttää mediaa siitä, kuinka se on yrittänyt mustamaalata koko Activision Blizzardin näkymään huonossa valossa.

“Media on yrittänyt saada koko Activision Blizzardin näkymään huonossa valossa, vaikka kyse on vain pienestä määrästä työntekijöitä, jotka ovat toimineet huonosti ja joita on siitä rangaistu”, yhtiö jatkoi.

Activision Blizzard sopi erään häirintäväitteen viime maaliskuussa oikeussalin ulkopuolella. Yhtiö sovitteli tapauksen maksamalla syytteen nostaneelle henkilölle yli 17 miljoonaa euroa.

LUE MYÖS: Call of Duty -peleillä järjetön määrä työntekijöitä – enemmän kuin monissa Suomen kunnissa on asukkaita