Uusimmat

Addressi C=Lehden puolesta

08.09.2006 12:55 Jukka O. Kauppinen

Commodore-mikrojen harrastajat ovat avanneet addressin, jossa toivotaan vanhan kunnon C=Lehden numeroiden julkaisemista digimuodossa. Harrastajat kaipaavat aikanaan suomalaista Commodore-mikrokulttuuria erittäin vahvasti vauhdittaneen lehden rakenteluohjeita, artikkeleja ja muuta sisältöä kierrätykseen.

”Yleisesti Commodore 64-tavaraa on hyvin liikenteessä niin laitteiden kuin pelien osalta, mutta vanhat lehdet ovat katoava luonnonvara joiden henkiin herättäminen digimuotoon olisi erittäin suotavaa.”
”Vielä kun vanhaa C=Lehti materiaalia on ihmisillä tallella olisi nyt ajankohtaista saada nämä muodossa tai toisessa jemmaan ennen kuin paperiset versiot häviävät täysin saatavilta. Jos oikeuksien haltijalla ei ole mielenkiintoa saattaa lehtiä digimuotoon löytynee harrastajista innokkaita suorittamaan työn.”

Urakkaan tarvitaan oikeuksien haltijan eli Sanoma Magazinesin lupa, mutta vaikka Sanomilta lupa heruisikin, on digitoijien saatava vielä erikseen silloisten avustajien luvat juttujen uudelleenjulkaisuun. Tuohon aikaan kun ei julkaisija vielä saanut täysiä oikeuksia juttujen uudelleenjulkaisuun, esimerkiksi nettimuodossa. Niinpä C=Lehtien digitalisoiminen on Sanomien luvankin jälkeen mittava yhteisöllinen duuni, jossa täytyy saada kiinni lehden kymmenet avustajat. Mutta sehän Commodorekansalta onnistuu.

http://www.adressit.com/clehti

Muropaketin uusimmat