UUSIMMAT

Afro Samurai 2 teki seppukun

21.11.2015 10:00 | Juho Anttila

Vuonna 2009 julkaistu Afro Samurai ei jäänyt mieleen kovinkaan kummoisena pelimaailman järisyttäjänä. Sen verran tyylitajua pelissä kuitenkin oli, että episodipohjaiseksi suunniteltu jatko-osa Afro Samurai 2: Revenge of Kuma ehti pompsauttaa kiinnostusmittaria hitusen verran. Olihan mukana myös alkuperäisen Afro Samurai -mangan piirtäjä Takashi Okazaki.

Ei olisi kannattanut, sillä pelin hiljattain julkaistu ensimmäinen episodi osoittautui varsinaiseksi kalkkunaksi. Lunta on tullut tupaan niin pelaajien kuin kriitikoiden suunnalta. Kyse ei myöskään ole yksittäisistä heikoista osa-alueista. Uusi Afro Samurai on yksinkertaisesti heikko suoritus, katsoi sitä mistä suunnasta tahansa.

Tällaisessa tilanteessa moni tekijä ottaisi rahat ja juoksisi, mutta Afro Samurai 2:n julkaisusta vastaava Versus Evil kantaa vastuun epäonnistumisesta ryhdikkäästi. Julkaisija myöntää, että peli oli epäonnistuminen eikä se voi hyvällä omallatunnolla jatkaa tulevien episodien kehittämistä. Ensimmäinen episodi on puolestaan vedetty pois digikaupoista ja pelin ostaneet saavat rahansa takaisin.

Lähde: Gamespot

Lisätietoja: Pelin kotisivu

Lisää aiheesta

Afro Samurai 2 jatkaa suositun animen tarinaa

Afro Samurai saa episodipohjaista jatkoa

Afro Samurai (PS3, 360)