Ai halusit järjestää Pokemon-bileet? Mars oikeuteen, maksa 5400 taalaa tekijänoikeuksien loukkaamisesta

09.10.2015 21:00 Jukka O. Kauppinen

Tekijänoikeudet ovat kipeä juttu, etenkin jos ne eivät ole omia. Moni firma suojelee omaisuuttaan mustasukkaisesti ja raivokkaasti, Nintendon ja Pokemon Companyn ollessa sieltä pahimmasta päästä.

Ja sen huomasi jenkkiläinen Ramat Jones, joka halusi pitää kesällä hauskat Pokemon-teemaiset fanibileet. Hän teki bileille julisteen, jossa oli Pikachun ja Snivyn kuvat. Ja pian pamahti: Pokemon Companyltä tuli haaste oikeuteen, jota perusteltiin hahmojen kuvien luvattomalla käytöllä. Jones otti pikapikaa julisteen pois netistä ja peruutti bileet, Sillä selvä, vai mitä?

No ei ollut. Ceace & desist –haasteen sijaan Pokemon Company veikin tapauksen ihan oikeasti oikeuteen, mutta tarjosi 5400 dollarin hintaista sovittelua. Maksa hyvät, et joudu tuomarin eteen ja ai niin, et sitten ikinä käytä yhtikäs mitään Pokemon-yhtiön copyraittaamia asioita.

Jones itse on todennut, että ei hänellä ole moisia rahoja, mutta jotenkin tämä sähellys täytyy yrittää hoitaa. Kaikeksi onneksi nettikansa on tullut apuun ja lahjoittanut Jonesille jo yli 4000 taalaa GoFundMe-palvelun kautta.

Lähde: Motherboard

Lisätietoja: GoFundMe, Fan being sued by Pokemon

Lisää aiheesta

Cease and Desist: kun tekijäoikeudet kompastuvat faniluomuksiin

Kloonipelit syrjään App Storesta

LittleBigPlanet-kentät: luovuus vastaan tekijäoikeudet

Melkein aito käsikonsoli – GB Boy Colour on taattua kiinalaatua