Uusimmat

Aika heikko fanipalvelus – Persona Q lähinnä tylsistyttää

25.02.2015 21:30 Jukka O. Kauppinen

Kalle ”HCJorma” Lounela suuntasi suosikkipeliensä uumeniin, mutta Persona Q: Shadow of the Labyrinth  olikin jotain ihan muuta kuin odotettua seikkailuherkkua.

Persona neljässä hirviöitä pystyi sulattamaan yhteen paremmaksi voimapesäksi. Deittailusta sai merkittäviä bonuksia sulauttamisen palikkaleikkiin. Ihmissuhteet tekivät koko hommasta mieltä kutkuttavaa touhua, mutta Q ei tarjoa seurustelua ja fuusioimisen viehättävyys tipahtaa kertaheitolla pohjalukemiin. Intoa rikkoo myös sattumanvarainen uusien hirviöiden saaminen, jonka takia ei voi itse vaikuttaa mitä yhdistelyn raaka-aineita saa. Tietenkin voi valita mistä labyrintin kerroksesta niitä metsästää, mutta esikuvansa merkittävä valinnanvapaus on heitetty romukoppaan. Uusien lajien yhdistely oli tylsän pointitonta, eikä siitä saanut sen suurempia etuja taisteluun.

Vähät yhdistelemäni hirviöt olivat vain eräiden välittömästi tappavien liikkeiden havittelua varten tehtyjä. Huonoimpien äkkikuolemaliikkeiden kuvauksissa lukee todennäköisyyden osua olevan hyvin pieni. Silti kyseisiä iskuja toistamalla saa parhaimman lopputuloksen aikaiseksi heikohkoja riviörveltäjiä vastaan. Mitä sitä turhaan miettimään taktiikoita kun voi vain rämpyttää samaa iskua taistelusta toiseen. Näin paljon nujakoiden tasapainoa horjuttava juttu pistää minut vain nauramaan kehittäjien huolimattomuudelle. Ylivoimaset tappomuuvit eivät sentään toimineet vahvoja vihollisia vastaan, joten pomon kukistaminen ykkösellä on vain unelmaa.

Lue koko arvostelu: Persona Q: Shadow of the Labyrinth (3DS)

Lisää aiheesta

Persona 4 Arena Ultimax (PS3, Xbox 360) 

Persona 4 Golden (PSV) 

Persona 4 Arena (PS3, Xbox 360) 

Persona 3 FES (PS2) 

Toimituksen suosikkipelit 2013: Tero 

Toimituksen suosikkipelit 2013: Miikka