Uusimmat

Aika outo – mistä puusta on Panzer General Online veistetty?

19.06.2014 10:00 Jukka O. Kauppinen

Sekä Miikka Lehtonen että JOK ottivat tuntumaa Panzer General Onlineen, eikä kumpikaan oikein päässyt jyvälle homman nimestä. Tai nimi kyllä on tuttu, mutta tutun nimen alla on outo peli.

Panzer General tosin teki alkuperäispelille uskollisen paluun pari vuotta sitten. Matrix Gamesin Panzer Corps tarttui klassiseen ideaan ja päivitti sitä sopivalla tavalla nykyaikaan. Blue Byte -studion viilaama Panzer General Online lähestyy kuitenkin aihetta aivan eri suunnasta. Sillä ei ole vanhan klassikon kanssa muuta yhteistä kuin nimi ja aihe: toinen maailmansota.

Toteutukseltaan PGO muistuttaa Xbox 360:lle latauspelinä julkaistua Panzer General: Allied Assaultia. Molemmissa pääpaino on korttipakoilla, joiden komennoilla liikutellaan pienelle pelilaudalle heitettyjä yksiköitä. Ja nyt sanon pienellä, niin se on myös pieni. Kolme heksaa leveä ja alle kymmenen pitkä pelikenttä ei anna paljoa tilaa taistelukenttätaktiikoille.

Kun Blue Byten kaverit sanoivat, että ”me yksinkertaistimme Panzer Generalin mekaniikkaa”, niin eivätpä tosiaankaan höpöä jauhaneet. Ei tätä PG:ksi tunnistaisi.

Lue koko artikkeli: Panzer General Online –ennakko (Linux, Mac, PC)

Lisää aiheesta

Making History II: The War of the World (PC)

Panzer Corps: Afrika Korps (PC)

Panzer Corps: Wehrmacht (PC)