Äiti, miksi iskä haisee taas lentosimulta?

22.10.2012 14:30 | Muropaketin toimitus

Otsikon mukaista kysymystä kuulee taas kyseltävän monessa perheessä niin Suomessa kuin maailmallakin. Vastaushan on toki yksinkertainen: ”Iskä lensi taas myöhään yöllä sotalentoja Saksan taivaalla 1944, joten annetaan hänen nukkua tänään myöhään.”

Noin siis täydellisessä maailmassa.

Muut joutuvat yleensä lentämään ensin tosissaan ja sitten vielä yrittämään aamulla normaalin perhe-elämän viettämistä, vaikka ensin pitäisi täyttää lentopäiväkirja ja kirjoittaa raportti sotalennosta foorumille.

Lentosimulaattorien maailmassahan kaikkein parasta sitten MG 151/20:n keksimisen on historiallisten skenaarioiden lentäminen. Eli otetaan jokin todellinen historiallinen sotatapahtuma ja sorvataan siitä nettilentosimuille soveltuva versio.

Ja juuri tällä hetkellä verkkolentäjien maailmassa lennetään Aces High -MMO-simulaattorissa historiallista kampanjaa vuoden 1944 taivailla, Saksan päällä. Saksan puolelle värväytyneet lentäjät puolustavat isänmaata liittoutuneiden pommikoneilta ja hävittäjiltä. Kaikkia koneita lentävät ihan ehdat ihmiset.

Kuten oheisella videolla, joka on palanen viime lauantaisesta er Grosse Schlag II -skenaariosta. Videolla kuvataan useasta eri kuvakulmasta suomalaislentäjien osaston hyökkäyksiä B-17-pommikonelauttoja vastaan:

 

Aces High on pitkän linjan lentosimulaattori, jota lennetään nimenomaan internetissä, MMO-pohjaisesti, muiden ihmisten kanssa ja muita vastaan. Yksinpeliä simussa ei ole, pois lukien offline-harjoittelutila. Aces High -simun lentämisestä maksetaan kuukausimaksu, mutta siihen voi tutustua ilmaiseksi kahden viikon ajan.

Lisätietoja: http://www.hitechcreations.com/

Lisätietoja: Virtuaalilentäjät: DGS2 – skenaario

Lisää aiheesta

Ilmainen lentosimulaattori Microsoft Flight päätyi pölkylle

Ilmailumuseon simulaattorit huippukunnossa – Aztec ja Me 109 lentävät tyylillä

Aces High II (PC)

Lue myös

Joko tämä Game of Thrones -peli onnistuisi?

Of Orcs and Men (PC, PS3, Xbox 360)

Star Wars 1313 – ei voimaa, ei jedejä, vain läjäyttimiä

Suomen lainsäädäntö uhkaa tulevia LANeja