Uusimmat

Aitoja ihmishahmoja peleissä jo ensi vuonna?

22.02.2007 12:43 Jukka O. Kauppinen

Uusien pelikonsolien ja yhä tehokkaampien pc-koneiden myötä pelien grafiikka on muuttunut upeammaksi ja realistisemmaksi pelisukupolvien etenemisen myötä. Pelikehittäjien mukaan superrealistiset pelit, joiden ihmishahmot näyttävät täysin aidoilta, ovat jo lähes käden ulottuvilla.

Obsidian Entertainmentin tuottaja David Kunkler, joka on tehnyt esimerkiksi Neverwinter Nights 2 –pelin, toteaa BBC:lle pelien olevan tällä hetkellä kaameahkoja.

”Ihmiset näyttävät omituisilta. Lähes aidoilta, mutta ei kuitenkaan tarpeeksi.”

”Parin vuoden sisään pelien ihmiskuvaus tulee kuitenkin muuttumaan paljon aidommaksi, täysin uskottavaksi.”

Grafiikka ja ihmiskuvaus kehittyy. Lara ennen, Lara nyt.

Ihmisten kuvaus peleissä on kehittynyt tuntuvasti, ei vain graafisen teknologian vaan myös käytettyjen tekniikoiden ansiosta. Muun muassa motion capture –tekniikoita käytetään nykyään peleissä aivan yleisesti, kun muutama vuosi sitten se oli vielä verrattain harvinaista.

”Pelistudiot käyttävät motion capture –tekniikkaa jo erittäin hyvin. Muutaman vuoden kuluttua myös silmien liikkeet ja pienet eleetkin välittyvät oikein, jolloin pelaaja voidaan huijata luulemaan pelihahmoa oikeaksi näyttelijäksi. Tällöin peleissä voidaan siirtyä kuvaamaan entistä enemmän tunteikkaita hahmoja ja tilanteita.”

Entistä uskottavampien ihmisten kuvaus peleissä kääntyy luontevasti myös koulutussimulaattoreihin.

Lue koko BBC:n juttu: Real game characters ’next year

Minkä pitäiti olla kärjessä pelitekniikan kehittyessä?

Katso tilanne vastaamatta