UUSIMMAT

Älä usko Fallout-huhuja: Obsidianin mukaan New Vegasille ei olla kehittämässä jatko-osaa

01.02.2017 16:30 | Muropaketin toimitus

Kahden päivän aikana kiertäneet huhut Obsidianin kehittämästä Fallout: New Vegasin jatko-osasta ovat ilmeisesti täyttä potaskaa.

Fallout: New Vegas (2010) oli hieno roolipeli, jolle moni toivoisi varmasti jatkoa. Viimeisen kahden vuorokauden aikana sosiaalisessa mediassa onkin levinnyt uutinen, että kehittäjästudio Obsidian olisi kehittämässä New Vegasin jatko-osaa.

Kuulostaa hyvältä, mutta Kotakun mukaan huhu on kuitenkin täyttä valhetta. Obsidianin PR-johtaja Mikey Dowling on vahvistanut Kotakulle, että studio keskittyy tällä hetkellä Pillars of Eternity II: Deadfiren kehittämiseen. Dowlingin mukaan studio tekisi mielellään uuden Fallout-pelin, jos julkaisia Bethesda niin haluaisi, mutta tällä hetkellä sellaista ei ole tulossa.

New Vegasin jatko-osahuhut ovat peräisin valheellisia tai vääristeleviä peliuutisia levittävältä Fraghero-sivustolta. Huolimatta sivuston maineesta ja sen uutisten tasosta, sivustolla on Facebookissa yli 300 000 seuraajaa, ja New Vegasin jatko-osasta kertovaa uutista on jaettu Facebookissa satoja kertoja.

Kotaku siteeraa aiempia Fragheron artikkeleita, joissa on ennustettu tulevia pelijulkistuksia. Sivusto väittää esimerkiksi ennustaneensa oikein Red Dead Redemption 2:n julkistamisen, mutta tarkempi tutkimus paljastaa, että artikkelia on muokattu oikeaan suuntaan Rockstarin viime syksyisen julkistuksen jälkeen. Ilmeisesti myös New Vegasin jatko-osaa koskevaa artikkelia on jo muokattu.

Fraghero on uutisoinut runsaasti myös Grand Theft Auto VI:sta, jota ei virallisten tietojen mukaan olla edes kehittämässä. Vaikka sivuston uutisten joukossa voi olla jotakin oikeaakin, kannattaa sen kertomiin paljastuksiin suhtautua varauksella.

Fallout
Kaikki jutut aiheesta

Muropaketin uusimmat