UUSIMMAT

Alan Wake 2:n käsikirjoitus on jo valmis – peli vain puuttuu

11.05.2010 13:30 | Jukka O. Kauppinen

Remedyn Alan Wake -kauhutoimintaseikkailu julkaistaan ensi perjantaina, minkä jälkeen voinemme odottaa muutamaa DLC-laajennusta tarinaan lähikuukausien aikana. Samalla Remedyllä ollaan jo lähtökuopissa varsinaisen jatko-osan suhteen.

Remedyn Oskari Häkkinen kertoi CVG-lehdelle, että Alan Waken tarinan toinen tuotantokausi on jo valmis, ainakin pääpiirteittäin.

”Tiedämme minne toinen kausi suuntaa. Ensimmäinen kausi (eli Alan Wake -peli lisäreineen) on sisältää selkeän lopun, mutta jätämme ovet auki kakkoskautta varten. Tiedämme minne haluaisimme suunnata tarinamme kanssa.”

eDomessa julkaistussa haastattelussa Sami Järvi ja Matias Myllyrinne kertoivat laajahkosti pelin tekemisestä ja tarinankerronnasta. Kuten rivien välistä voi tarkkaavainen katsoja päätellä, haluaa Remedy hyödyntää Alan Waken pitkään hiottua tekniikkaa uusissakin peleissä. Ja nimenomaan Alan Waken jatko-osissa, sillä pelijärjestelmä on rakennettu juuri tämäntyyliseen peliin.

Käsikirjoittaja Järvi kertoi eDomen haastattelussa myös pelimaailman laajemmasta olemuksesta, suuremmasta tarinasta tämän yksittäisen pelin ympärillä.

Alan Waken tarinan jatkuminen kuitenkin riippunee ennen kaikkea pelin menestyksestä, joten toivokaamme parasta.

Ainakin allekirjoittanut jää odottamaan mielenkiinnolla myös pelin DLC-lisäreitä, sillä tv-sarjamainen episodimuoto antaa paljon mahdollisuuksia uusien tarinoiden kertomiselle. Olisi kovin mielenkiintoista kuljeskella Bright Fallsin pikkukaupungissa myös valoisalla, tutkailla sen asukkien elämää ja maistella tapahtumia laajemminkin.

Lähde: Alan Wake 2 plot ’already decided’

Lisää aiheesta

Alan Wake parrasvaloissa – Remedy haastattelussa

Alan Wake on suomalaisen peliteollisuuden uusi merkkipaalu. Onko se mestariteos? Onko se rajapyykki, jonka myötä kotimaiset PC- ja konsolipelaajat jakaantuvat kahdeksi vihamieliseksi heimoksi? Onko se uskomaton ja upea seikkailu?

eDome syöksyy toukokuussa ilmestyvän suomalaisen pelialan ykköspelin uumeniin haastattelu- ja artikkelisarjalla.

Alan Wake (Xbox 360)

Alan Wake on peli, joka on aiheuttanut jo paljon pulinaa ja puhinaa erinäisillä tahoilla. Huippuhienojen esittelyvideoiden jälkeen peli hävisi valokeilasta vuosikausiksi ja moni epäili sen jo peruuntuneen vähin äänin. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan Alan Wake palasi taas parrasvaloihin viime vuonna.

Mitä enemmän Alan Wakesta on tuon jälkeen kuultu, sitä enemmän reaktiot ovat polarisoituneet. Jotkut odottivat peliä vesi kielellä, toiset tuomitsivat sen jo ennakkoon surkeaksi rahastusyritykseksi. Minulla on toiselle näistä ryhmistä nyt hyvin huonoja uutisia. Tarkkasilmäiset arvaavat, kummalle!

Lue myös

Amerikkalaiset käyttivät 35 miljardia (!) videopeleihin

Ennakko: Super Mario Galaxy 2 (Wii)

Huhupartio: Gran Turismo 5 lokakuussa

Tekisivätkö nämä kuvat sinusta tänään Street Fighter -fanin?

Keskustelu

Perkule alan wake loppu oli kyllä niin sitä. ei slvinnyt oikein mitään…. muuten peli on ollut kyllä viihdyttävä ja tarina ja sen toteutus on hyvä.. ei oo ehkä 10 peli mutta ei harmita että ostin pelin.. alan wake 2 tulisit vähän nopeammin kun se perus 5-6 vuotta.. pliis

Noi lisäosat,jatkosat sun muut sais tulla kauppoihin kans… ku ei livee oo…

@30
Itse asiassa Taru Sormusten Herrasta oli alunperin yksi valtava eepos, mutta kustantajat halusivat jakaa sen kolmeen osaan, mistä Tolkien ei pitänyt.

Ei vittu teitä taas, Tolkien kun sai ekan osan Sormusten Herra trilogiasta valmiiksi niin herralla oli varmaan päässään jo toisen kirjan ellei kolmannenkin tapahtumat. Kukaan ei koskaan ole valittanu, että Tolkien vaan rahasti tällä ja hänen olisi pitäny tehdä yksi(joku miljoonan sivuinen) kirja ettei ole rahastusta.

Ottakaapa nyt se järki käteen ja miettikää hetki ennenkuin mitään sanotte.

On se kyllä hieman kyseenalaista, jos täyshintaisen pelin tarina jää selkeästi kesken ilman DLC-lisäosien ostoa. Onkohan näin?

Voihan noi valittajat olla wii fanboys. Ja sen kyllä ymmärtää kun wiille on vain 1 hyvä peli, no mikä sen nimi nyt olikaan. Sitten ne trollailee ja kaikki menee ps3 & xbox homopoikien piikkiin

Niin, ja vielä kun noilla pleikkarifaneilla olisi muitakin pelejä joilla leijua kuin Uncharted 2 ja Killzone 2.

@4

Miks sen pitäisi olla avoimempi? Ei ole kyseessä mikään gta:n tyylinen peli.

pitäiskö tämä laskea puutteeksi. Eihän tässä ykkösessäkään ole 4 chapterin perusteella peliä juuri nimeksikään, jos ei loputonta metsäpolulla kävelyä lasketa. Loput onkin motioncapturea ja videoa millä kuljetetaan stephen king ripoff tarinaa.

Ja mahtava peli se on, mutta suht lyhyt. Suosittelen. Itse en kuitenkaan aio ruveta ostamaan dlc-lisäreitä. En ole tähän mennessä ostanu yhteenkään peliin, enkä osta jatkossakaan.

@1
Ei se taskulampu ole vakioase. Sillä vain ”poltetaan” vihulaisista pimeys pois ja sitte mäiskitään revolverilla tai metsästyskiväärillä tai sillä sinun mainitsemallasi haulikolla vihut huitsin nevadaan. Ja onko sulla kriteerinä peleille se, että jos siinä ei oo haulikkoa niin et osta sitä? Mutta tässäpä pelissä onkin tosiaan haulikko ja muitakin aseita. Pelin tehokkain ase on kuitenkin valopistooli. Sillä saa useamman vihun hengiltä yhdellä laakilla.

Eeeeeiiii ihmiset haluaa rahaaa 5 vuotta teossa olleesta pelistä VÄÄRYYS, ORJUUTUS JA ALISTUS!

Oishan nuo DLC-lisäepisodit voinut sisällyttää jo itse peliinkin.. :I

miten tästäkin aiheesta saatiin konsolisota pystyyn… tiedämme että pleikkarin omistajien mielestä alan wake on paska jonka tarinasta on puolet leikattu pois jotta voidaan julkaista toinen osa millä saadaan microsoftille lisää RAHAA! kuitenkin AW on noin 13-15 tuntia pitkä joten voisi sanoa, että teidän rakkaasta unchartedista on myös leikattu ainakin 3/4 pois. mutta itse asiaan nyt eli kun nyt saatais tuo AW1 ensin julkastua niin sitten voidaan alkaa odottaa kakkosta. jos vaikka ei pimeyden voimat enää rajoitu bright fallsiin vaan siirtyy isompaan kaupunkiin?

@2 Luulen että suurin osa ottaisi Alan Waken 6 vuoden odotuksen jälkeen kuin että vielä 3 vuotta sen ”toisen puoliskon” tekemiseen.

Itsellä jää peli pelaamatta kun en xboxia omista, enkä ole pelistä muutenkaan kiinnostunut kuin Remedyn puolesta.

Onneksi olen onnellinen Xboxin, Pleikkarin ja jopa PC:n! (uskokaa pois) omistaja. Näin valon kaupan ikkunassa harhailtuani pimeillä kaduilla jo useita vuosia… siellä se oli… pelastukseni! Playstation 3! Enää minun ei tarvitse raivota jokaisesta yksinoikeuspelistä foorumeilla ja kommentointipalstoilla, eikä itkeä itseäni uneen kun yksinoikeuspeli jää saamatta! Hallelujah!

jopas sitä alania puskee joka tuutista -> seuraavaksi varmaan uutisoidaan että Alan Wake kakkulapio on tulossa.

Näytä kaikki kommentit

Toivottavasti peli menestyy riittävän hyvin, että Microsoft on valmis satsaamaan rahallisesti jatko-osaan.

@9.
En osta RRODIA!
Tässä syyt:
– kallein tapa päästä pelaamaan nettiin (*kaikkeen* kelpaava tietokone on about 800e)
– Natal on turha gimmikki, tekosyy koodata löysästi
– HD-kuva ei säväytä (puuceellä ollut korkea reso jo ainaski 10v)
– normiohjain on liian painava ja epätarkka (lihaville ja tyhmille jenkeille suunnattu?)
– nettipelaaminen on tylsää (vs. PCn pelit)
– pelit multiplattareita (minus Halo, joka on nähty jo muina peleinä)
– en kestä jenkkiropeja, jenkkiäksöniä tai jenkkimitään
– yksinoikeuspelit mitäänsanomattomia
– on turha (pakollinen tunneperäinen syy)

En omista pleikkaria tai wiitä.

Omistan boksin, mutta olen silti kanssasi samaa mieltä.

En osta RRODIA!
Tässä syyt:
– kallein tapa päästä pelaamaan nettiin (*kaikkeen* kelpaava tietokone on about 800e)
– Natal on turha gimmikki, tekosyy koodata löysästi
– HD-kuva ei säväytä (puuceellä ollut korkea reso jo ainaski 10v)
– normiohjain on liian painava ja epätarkka (lihaville ja tyhmille jenkeille suunnattu?)
– nettipelaaminen on tylsää (vs. PCn pelit)
– pelit multiplattareita (minus Halo, joka on nähty jo muina peleinä)
– en kestä jenkkiropeja, jenkkiäksöniä tai jenkkimitään
– yksinoikeuspelit mitäänsanomattomia
– on turha (pakollinen tunneperäinen syy)

En omista pleikkaria tai wiitä.

Pelimoottori on valmiina niin mikäs siinä. Ei tarvitse ainakaan odottaa 6 vuotta

@6

Miten uncharted liittyy alan wakeen?

Laita ittes narunjatkoksi fanboy.

@ 2

”Toisin sanoen, AW1 leikattiin puolet pois.”

Joo vähän samallailla kuin tekivät Unchartedin kanssa! Vittu näitä kommentteja taas…

Toivotaan että tehdään nyt avoimempi.

Ehkä tulevaisuudessa jonkunsortin massiivi-online??

”Mulla onkin isompileveliset paristot kuin sulla”

Tulee vaan niiden jutuista mieleen, että ”lypsetään nyt oikein kunnolla tätä pelisarjaa kun voidaan.”

Voisivat olla vähän vähemmän läpinäkyviä tuon rahanahneutensa suhteen. Tulee Hollywood mieleen.

Hienoa, että kakkososa on jo tulossa! Minulla on heti pieni kehitysidea tulevaan ’tuotantokauteen’: jättäkää se vakioaseena toimiva taskulamppu pois ja korvataan se vaikkapa haulikolla – on se vaan niin kiva ampua ulkoavaruuden öttömönkiäiset Nevadaan kunnon kakspiippusella, eiks vaa?

Muropaketin uusimmat