UUSIMMAT

Alan Wake myi 4,5 miljoonaa

08.09.2014 14:50 Jukka O. Kauppinen

Remedyn taannoinen kauhusävytteinen seikkailupeli Alan Wake on ollut maailmalla suurempi hitti kuin kukaan oikeastaan on ymmärtänytkään. Remedyläiset näet vahvistivat keskusteluissa, että pelisarjan myynnit ovat nykyisellään yhteensä jo 4,5 miljoonassa kappaleessa.

Tähän on kuitenkin päästy vasta hiljakseen. Alan Wake ylitti nopeasti miljoonan myydyn pelin rajapyykin ja kipusi siitä edelleen ylemmäs. Sitten meno hyytyi. Ei sinänsä ihme, kun samana päivänä julkaistiin kuusi muutakin raskaan sarjan AAA-megapeliä, kuten Rockstarin Red Dead Redemption. Hupsistalallaa.

Tosin remedyläiset muistuttavat, että he ilmoittivat ensimmäisinä julkaisustaan tuona samaisena päivänä. Rockstar ja muut tulivat hoodeille vasta myöhemmin.

Alan Wake’s American Nightmare myi myöhemmin lisää ja nostatti emopelinkin myyntiä. Myöhemmin myyntejä kertyi lisää roppakaupalla, kun Remedy teki pelin PC-version omin voimin ja antoi sen myöhemmin Humble Bundleen. Ja vaikka firmassa katsottiin, että  kaikilla kiinnostuneilla on jo peli, niin peli myi yhtäkkiä satojatuhansia kappaleita lisää, kun Valve yllättäen nosti sen Steamin etusivulle. Hopsan!

Vaikka Alan Wakesta ei tullutkaan sitä odotettua huikeuden kaupallista ykköshittiä, niin pelisarja on silti tarjonnut pelialan parhaimpiin lukeutuvaa tarinankerrontaa. Ja kyllä Alan Waken PC- ja Xbox-versioiden sekä American Nightmaren 4,5 miljoonan kappaleen yhteismyynnit ovat varsin hyvä saavutus. Sen päälle kelpaa haaveilla seuraavasta Alan Wakesta.

Lisää aiheesta

Alan Wake (Xbox 360) 

Alan Wake näyttäisi Unityllä… Upealta! 

Alan Wake’s American Nightmare (Xbox 360) 

Remedy tahtoo yhä tehdä jatkoa Alan Wakelle 

Muropaketin uusimmat