UUSIMMAT

Alan Wake näyttäisi Unityllä… Upealta!

21.11.2012 20:30 | Jukka O. Kauppinen

Kimmo Kaunela tykkää tehdä digitaalista taidetta. Hän on myös kova Remedyn, Alan Waken ja Twin Peaksin fani. Eihän tästä yhtälöstä voi syntyä kuin jotain upeaa.

Kimmo on julkaissut DeviantArt-sivustolla oman tulkintansa Alan Waken alkukohtauksessa tärkeää osaa näytelleestä kahvilasta, The Dinerista. Kaikki objektit ja tekstuurit on tehty itse niin, että näkemys luo katsojien ruuduille Kimmon näköisen vision monille tutusta pelipaikasta.

”Olen suuri fani ja tarkoitukseni oli kokeilla kuinka lähelle Remedyn tiimin näkemystä voisin päästä omilla taidoilla. Tahdoin myös näyttää, että kaikkeen ei tarvita isoa tiimiä vaan yksikin ihminen pystyy tekemään hienoja asioita, kun intohimo ja työkalut ovat kohdillaan”, Kimmo kertoo Domelle.

Lopuksi The Dinerin visualisointi on tuupattu Unity-pelimoottorin läpi screenshoteiksi ja…. Katso kuvat!

Lisätietoja: Kimmo Kaunela / The Diner Unity 3D

Lisää aiheesta

Killeriliikkeitä Dishonoredissa – fanivideoiden parhaat

Ultima 6 Project astui ison askeleen eteenpäin – beta 1.1 julkaistiin

Alan Wake parrasvaloissa – Remedy haastattelussa (1-4)

Alan Wake (Xbox 360)

Lue myös

Assassin’s Creed III -tuplahaastattelu – aavoilta meriltä tehtäväsuunnittelun saloihin

Eeppisen Mikin seikkailut jatkuvat kahdessa uudessa pelissä

Hitman-saaga jatkuu – mutta missä merkeissä?

PlanetSide 2:n eurojulkaisu meni reisille, jenkeillä kulkee paremmin

Keskustelu

Niin siis Unity:llä ei saakkaan mitään Cryenginen tasosta jälkeä. Itse joskus koitin Unityä ja oli aika karu. Vaatii kunnon shadereiden koodaamista mitä joka jannu ei osaa. Taitaa aika maksimissa moottori varmaan pyöriä tossa. Remedy vissiin on kiinostunut kun CEO twitterissään laittoi tollasen https://twitter.com/MausRMD/status/271545772774916097

Ihan kova yhdeltä jantterilta, mutta kyllä tuo näyttää mielestäni vähän muoviselta ja tunkkaiselta.

unity on törkeen kova, kovilla tekijöillä tiimin saa minimoitua todella pieneksi.

Alan Wakessa oli hirveän sääli se kuinka vähän peliä oli päivänvalossa, jolloin engine oli selkeästi parhaimmillaan. Yökohdat ei läheskään säväyttäneet visuaalisesti samalla tavalla kuin ne harvat päiväkohdat.

No jaa. Muutamassa kuvassa oli ehkä hiukka liikaa bloomia. Joissakin kuvissa oli hieman liian tiukka depth of field. Kokonaisuutena oikein kiva skene unityssä ja mukava fiilis.

Muropaketin uusimmat