UUSIMMAT

Alan Wake nousi arvovaltaisen Time-lehden vuoden peliksi

14.12.2010 22:17 | Miikka Lehtonen

Kyllä nyt kelpaa suomalaisten pelimiesten paukutella henkseleitään! Arvostettu Time-lehti on julkaissut listan vuoden kovimmista peleistä ja kahta kärkisijaa pitävät hallussaan suomalaiset pelit. Red Dead Redemptionit ja Halot olivat pelkkää paperia Alan Waken ja Angry Birdsin rynnäkön edessä.

Vaikka sitä ei heti uskoisikaan, maailman arvostetuimpiin aikakausilehtiin kuuluva Time käsittelee nykyään säännöllisesti myös videopelejä. Vieläpä kypsällä ja asiantuntevalla tavalla — kuten toki kyseisen kaliiperin lehdeltä sopii odottaakin. Sitä kivampaa onkin huomata, että suomalaispelit ovat pokanneet arvostusta. Ja miten erilaiset suomalaispelit!

Listan kärjessä komeilee peli, joka tulee olemaan myös meikäläisen vuoden pelit -listalla korkeilla sijoilla, Alan Wake. Remedyn kauan odotettu peli jakoi ilmestyessään mielipiteitä, mutta hurmasi minut tunnelmallaan ja aikuismaisella tarinankerronnallaan. Hieman samoja asioita arvosti myös Time, joka kehuu pelin ”Hitchcock-henkistä jännitystä” ja mainitsee, että vaikka monen pelin kannessa on Mature-leima, Alan Wake on yksi niistä harvoista peleistä, joka on selvästi tehty aikuiseen makuun.

Kakkosena taas tulee Angry Birds, joka lienee tähän mennessä täyttänyt Rovion komerot voittamillaan palkinnoilla. Time ylistää peliä todella addiktiiviseksi ja varoittaa, että sen parissa puhelimen akku tyhjenee kuin huomaamatta. Noinhan se on, mutta toki siinä vierähtää sitten iloisesti useampi tunti peliaikaa.

Kannattaa toki lukaista itse kaikki perustelut ja vilkaista, mitä kaikkea suomalaisrintaman taakse jäikään.

Lähde: Time

Lisää aiheesta

Alan Wake (Xbox 360)

Remedy puhuu Alan Wake 2:sta

Leikkaa ja liimaa: oma Alan Wake

Angry Birds jatkaa yhä suomalaisvedossa

Suomalaispeli suuntaa Hollywoodiin

Suomalaispeli on Britannian pääministerin suosikki

Lue myös

Cutthroat Caverns (Lautapeli)

Uusi video Olegin Battle of Britain -lentosimulaattorista

Vuoden 2010 parhaat pelit -äänestys – nimeä ehdokkaat!

Keskustelu

”miten 2009 vuoden Angrybirds voi olla tän vuoden peli?”

Siitä on julkaistu uusia versioita ja uusille alustoille myös tämän vuoden aikana.

jok

miten 2009 vuoden Angrybirds voi olla tän vuoden peli?

Mut hyvä että suomi porskuttaa edes jonkun listoilla! :D

”kun peli tuli kauppoihin, niin hehkutus hyytyi, paitsi dome.fi:ssä”

Näinhän siinä useimmiten käy. Hehkutus jatkuu julkaisun jälkeen niiden pelien kohdalla, jotka sen ansaitsevat. Kuten Alan Waken. On se korkealla meikäläisenkin vuoden peli -listalla.
Se ei kuitenkaan ollut tässä pääasia, vaan se, että Time valitsi Alan Waken vuoden peliksi. Se kertoo, että emme olleet ainoita, joiden mielestä tämä suomalainen kauhuseikkailu oli pelillisesti ja tarinallisesti huikean laadukas teos.
Ja luonnollisesti iso peukku Angry Birdsille! Suomipelit Timen listan kärjessä, se on hienoa!

jok

Hienoa! Molemmat loistavia pelejä, vaikkei toinen olekaan tuottanut yrityksen kassaan miljoonia. Toivotaan kuitenkin, että Alanin myynti jatkuisi suhteellisen tasaisena vielä pitkän aikaa, että miljoonan rajapyykki ylittyisi vaikka ensi vuonna.

Hyvä Suomi, hyvä me! :)

Eikä myöskään pelin myynneistä voi päätellä onko kyseessä hyvä peli vai ei. Nykyään kun niin monet huonot ja geneerisetkin pelit myy niin paljon. Alan Wake on todellakin mahtava peli ja on palkintonsa ansainnut, vaikka onkin hivenen liian lyhyt. Itse kun vetäisin sen kahden illan aikana läpi. Mahtava pelikokemus silti. Harmi vaan, että suurin osa pelaa nykyään mieluummin niitä aivottoman geneerisiä räiskintöjä.

Tekeekö pelistä hyvän se, että kuinka paljon sitä hehkutetaan ennen ja jälkeen julkaisun?

Ihmisillä on jotain ongelmia olla ilosia toisten puolesta.

Onnittelu Alanille ja linnuille! :)

Jos perusteluna oli aikuinen maku niin Heavy Rain olisi varmaan ollut vähintään yhtä sopiva vaihtoehto. Angry Birds taas on Angry Birds. Vuoden menestynein peli ehkä.

Hirmu etukäteishehkutus, mutta kun peli tuli kauppoihin, niin hehkutus hyytyi, paitsi dome.fi:ssä, joka jatkaa ja jatkaa..

Muropaketin uusimmat