Uusimmat

Alan Wake nousi arvovaltaisen Time-lehden vuoden peliksi

14.12.2010 22:17 Miikka Lehtonen

Kyllä nyt kelpaa suomalaisten pelimiesten paukutella henkseleitään! Arvostettu Time-lehti on julkaissut listan vuoden kovimmista peleistä ja kahta kärkisijaa pitävät hallussaan suomalaiset pelit. Red Dead Redemptionit ja Halot olivat pelkkää paperia Alan Waken ja Angry Birdsin rynnäkön edessä.

Vaikka sitä ei heti uskoisikaan, maailman arvostetuimpiin aikakausilehtiin kuuluva Time käsittelee nykyään säännöllisesti myös videopelejä. Vieläpä kypsällä ja asiantuntevalla tavalla — kuten toki kyseisen kaliiperin lehdeltä sopii odottaakin. Sitä kivampaa onkin huomata, että suomalaispelit ovat pokanneet arvostusta. Ja miten erilaiset suomalaispelit!

Listan kärjessä komeilee peli, joka tulee olemaan myös meikäläisen vuoden pelit -listalla korkeilla sijoilla, Alan Wake. Remedyn kauan odotettu peli jakoi ilmestyessään mielipiteitä, mutta hurmasi minut tunnelmallaan ja aikuismaisella tarinankerronnallaan. Hieman samoja asioita arvosti myös Time, joka kehuu pelin ”Hitchcock-henkistä jännitystä” ja mainitsee, että vaikka monen pelin kannessa on Mature-leima, Alan Wake on yksi niistä harvoista peleistä, joka on selvästi tehty aikuiseen makuun.

Kakkosena taas tulee Angry Birds, joka lienee tähän mennessä täyttänyt Rovion komerot voittamillaan palkinnoilla. Time ylistää peliä todella addiktiiviseksi ja varoittaa, että sen parissa puhelimen akku tyhjenee kuin huomaamatta. Noinhan se on, mutta toki siinä vierähtää sitten iloisesti useampi tunti peliaikaa.

Kannattaa toki lukaista itse kaikki perustelut ja vilkaista, mitä kaikkea suomalaisrintaman taakse jäikään.

Lähde: Time

Lisää aiheesta

Alan Wake (Xbox 360)

Remedy puhuu Alan Wake 2:sta

Leikkaa ja liimaa: oma Alan Wake

Angry Birds jatkaa yhä suomalaisvedossa

Suomalaispeli suuntaa Hollywoodiin

Suomalaispeli on Britannian pääministerin suosikki

Lue myös

Cutthroat Caverns (Lautapeli)

Uusi video Olegin Battle of Britain -lentosimulaattorista

Vuoden 2010 parhaat pelit -äänestys – nimeä ehdokkaat!