UUSIMMAT

Alapäähuumorilla höystetty asfalttisoturi – arvostelussa Death Skid Marks

16.03.2015 20:30 Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen kipusi autoonsa ja matkasi kohti suuren maailman valtateitä. Niillä kuitenkin ajetaan vähän eri malliin kuin kotosuomessa, sillä teitä hallitsevat jos jonkinlaiset ihmejengit ja ohituksissa käytetään vilkun sijaan liekinheitintä.

Yhteiskunnallinen kommentääri sikseen. Death Skid Marks on peli, joka lainailee elementtejä roguelike-peleistä, mutta aika kepeästi. Pelaaja on huonotapainen ja –kielinen rokkari, joka hyppää autoonsa ja lähtee vaarojen täyttämälle matkalle. Matkan päässä on suosikkibändin konsertti, mutta matkalle mahtuu satoja vaarallisia vihollisia omissa autoissaan.

Eivätkä nämä ole mitään perinteisiä rasseja, vaan enemmänkin Mad Max –koulukunnan ajoneuvoja: aseistettuja leikkuupuimureita, panssaroituja lava-autoja ja rekkoja, joiden lavat ovat täynnä vihaisia ja hampaisiin saakka aseistettuja punaniskoja.

Eihän tästä reissusta yksin selviä, joten matkalta kööriin hyppää toinen toistaan ihmeellisempiä liftareita. Kaikilla on omat ominaisuutensa ja kaikkien kätösiin voi lyödä aseita pistooleista liekinheittimiin, katuporakoneisiin ja oksatrimmereihin saakka.

Lue koko arvostelu: Death Skid Marks (PC)

Lisää aiheesta

Death Rally (iPad, iPhone) 

Drift’n’Drive (iOS) 

Kokeile Race Online –ajopeliä selaimella 

New Star Grand Prix (PC) 

Turbo Sliders sai kymmenvuotisjuhlapäivityksen – ilmaista top down –kilpa-ajoa parhaimmillaan