Uusimmat

Aliarvostettu Alpha Protocol suorastaan älyttömän halvalla. Mitä vielä odotat?

23.09.2011 12:00 Miikka Lehtonen

Jos olet yksi niistä lukemattomista pelaajista, joilta Obsidianin erinomaisen aliarvostettu Alpha Protocol jäi pelaamatta, nyt on mitä kultaisin tilaisuus paikata puute, sillä peli irtoaa Steamista juuri nyt suorastaan naurettavan halvalla.

Obsidian Entertainmentin Alpha Protocol on viimeisten vuosien aliarvostetuimpia pelejä. Mass Effect -tyylistä toimintaropeilua, agenttimeininkiä ja todellista valinnanvapautta yhdistellyt peli oli monella tavalla erinomainen, mutta monella tavalla sen verran erikoinen tai ongelmallinen, että yleisö jäi löytymättä.

Kuten Juho Anttila viime vuonna ynnäili…

Pelkkänä räiskintäpelinä arvioituna Alpha Protocol ei olekaan kummoinen. Toisaalta sen vahvuudet löytyvät aivan muualta. Lukuisat hankalat valintatilanteet, erinomainen keskustelujärjestelmä ja kiehtova tarina vetävät mukaansa ja pitävät otteessaan jännittävään loppuun saakka. Hieman ryppyisen kuoren alta löytyy erinomaisesti kirjoitettu ja mukaansatempaava kätketty helmi, jonka jaksaa pelata läpi sen kuuluisan toisenkin kerran.

Mutta nyt peli ei maksa 60 euroa, vaan kaksi euroa. Se kun on osa Steamin Sega-viikonloppua. Samaan syssyyn myös Total Warit, Aliens vs. Predator ja vanhat Genesis- ja Dreamcast-pelit irtoavat pilkkahintaan, mutta Alpha Protocol on viikonlopun todellinen helmi.

Linkki: Alpha Protocol Steamissa

Lue myös

Ace Combat Assault Horizon -ennakko (PS3, Xbox 360)

Deus Ex: Human Revolution (PC)

El-Shaddai: Ascension of the Metatron (PS3, Xbox 360)

NHL 12 (PS3, Xbox 360)

Muropaketin uusimmat