Aliens: Colonial Marines -kehittäjä haki velkajärjestelyyn

04.05.2013 14:00 | Juho Anttila

Minimum

Section 8 -kehittäjä TimeGate Studios on pahoissa vaikeuksissa. Keikkahommat Aliens: Colonial Marines -kehittäjänä kuulostivat epäilemättä alun perin hyvältä diililtä, mutta pelistä tuli mitä tuli. Se varsinainen isku studion arkkuun oli kuitenkin julkaisija SouthPeakille hävitty oikeusjuttu, jonka seurauksena studio menetti oikeudet lempilapseensa ja sai maksettavakseen yli 7 miljoonan dollarin korvaukset.

Nyt se, mitä uumoiltiinkin, on tapahtunut. TimeGate on hakeutunut niin sanottuun Chapter 11:een, eli suomalaisittain velkajärjestelyyn. Kyse on samanlaisesta järjestelystä kuin minkä THQ kävi läpi aiemmin. THQ pistettiin lihoiksi, mutta TimeGate hakee yhä ulospääsyä epätoivoisesta tilanteestaan.

Tilanne on sangen hankala, sillä studion velkojen kokonaismäärä asettuu jonnekin 10 ja 50 miljoonan välille. Velkojia firmalla on vajaat 50, joukossa muun muassa Unreal Enginen kehittäjä Epic Games, verkkopelipalveluita tarjoava Agora Games ja DJ2 Entertainment. Hirtehisen hauskana yksityiskohta myös esimerkiksi paikallinen pizzeria karhuaa TimeGatelta 34,80 dollarin maksamattomia velkoja.

Surkealtahan tilanne näyttää, joten todennäköisin lopputulos tulee olemaan TimeGaten kaatuminen. Harmi jos näin käy, sillä työn alla oleva Minimum-räiskintä vaikuttaa ainakin lupaavalta pikkupeliltä, jonka soisi tulevan vielä julkaistuksi.

Lähde: Polygon

Lisää aiheesta

Section 8 -kehittäjä otti pahasti turpaansa oikeudessa

Aliens: Colonial Marines -kehittäjältä kiinnostava mikromaksuräiskintä

Section 8: Prejudice (PC, Xbox 360)

Muropaketin uusimmat