Aliens-pelin oikeudenkäynti etenee mutta joukkokannetta siitä ei saatu

29.05.2015 15:00 | Jukka O. Kauppinen

Kaksi katkeraa pelaajaa vei taannoin Gearbox Softwaren ja Segan oikeuteen kehnon Aliens: Colonial Marines –pelin tiimoilta. Pelurit kun eivät tykänneet loppumetreillä siitä, että pelin ennakko- ja messuvideot olivat erilaisia lopulliseen peliin nähden. Parhaaseen Amurica-tyyliin asia vietiin oikeuteen ja siitä yritettiin nostaa joukkokanne, jotta karvaasti pettyneet pelaajat ja lakimiehet pääsisivät rypemään henkisestä tuskasta ja ajanhukasta maksettavissa korvauksissa.

Haastetta on valmisteltu ja pyöritetty jo kaksi vuotta, mutta tuoreimman oikeudenpäätöksen myötä sille ei myönnetty joukkokannevoimaa. Pettyneitä pelaajia oli loppujen lopuksi niin vähän, että kanne jäi kahden alkuperäisen haastajan ja näiden lakifirman niskaan.

Tuomioistuin on myös pudottamassa Gearboxia pois haasteesta, jolloin tapausta käsitellään vain kahden yksityishenkilön ja Segan välisenä riita-asiana.

Oikeuskäsittely sai alkunsa kun pelin alkuperäiset trailerit ja pelikuvat näyttivät merkittävästi paremmilta kuin lopullinen julkaisu. Kaksi herraa piti tätä rikollisen harhaanjohtavana mainostamisena.

Lähde: Polygon

Lisää aiheesta

Surkea Aliens-peli on taas viemässä Segaa ja Gearboxia oikeuden eteen 

Sega ehdottaa sovintoa Alien: Colonial Marines -ryhmäkanteessa 

Gearbox pyristelee irti Aliens-oikeudenkäynnistä 

Gearbox Aliens-oikeusjutusta: ”enemmän kuin perusteetonta” 

Oliko Aliens: Colonial Marines rikollisen huono – oikeuslaitos selvittää