Uusimmat

Alkaako hittipelin suosio hiipua? Pokémon Gon tuotot pudonneet valtavasti jo kaksi kuukautta

03.05.2023 14:57 Muropaketin toimitus

Mobiilipeli Pokémon Go on herättänyt närää tuoreen Remote Raid -muutoksen vuoksi, ja nyt pelin tuotot ovat pudonneet huomattavasti.

Nianticin pelijätti Pokémon Go on pysynyt tasaisen tuottoisana, ja viime vuonnakin se tahkosi mikromaksuilla 703 miljoonan dollarin tulot. Nyt kuitenkin Video Games Chronicle kertoo, että pelin tuotot ovat pudonneet reippaasti jo kaksi kuukautta putkeen.

Viime vuoden keskimääräinen kuukausituotto pelille oli 58 miljoonaa dollaria, ja likimain tämän verran peli tuotti vielä helmikuussakin. Sitten maaliskuussa tuotot putosivat 42,8 miljoonaan ja huhtikuussa vielä alemmas 34,7 miljoonaan. Pelin tuottojen kerrotaan vaihtelevan vähän pelitapahtumien mukaan, mutta pari kuukautta putkeen jatkunut pudotus on jo huomattava muutos.

Pokémon Go on herättänyt äskettäin huomiota Remote Raid Passiin tehtyjen muutosten takia. Koronapandemian vuoksi käyttöön otettu passi käytännössä mahdollisti raideihin osallistumisen etänä, mutta hiljattain sen hintaa nostettiin ja passiin asetettiin viiden raidin päivärajoitus. Remote Raid Pass on ollut pidetty ominaisuus etenkin liikuntarajoitteisten pelaajien keskuudessa, joten sen muuttaminen kalliimmaksi ja huonommaksi on herättänyt ansaittua kritiikkiä.

Remote Raid Pass -kohu pelaajien keskuudessa on saattanut osaltaan vaikuttaa tuottojen putoamiseen, mutta se tuskin yksinään selittää kahden kuukauden valtaisaa pudotusta. Jää nähtäväksi, onko tämä vain väliaikainen suvantovaihe pelille vai onko Pokémon Gon suosio viimeinkin pysyvästi heikentymässä.

Nianticilta julkaistaan pian Pokémon Go -henkinen AR-peli Peridot, ja pelistudio on tekemässä vastaavaa peliä myös Monster Hunter -sarjan pohjalta. Näille tuskin voi ennustaa yhtä massiivista suosiota kuin Pokémon Golle, mutta ainakin Nianticilla uskotaan vahvasti AR-pohjaisiin mobiilipeleihin.