UUSIMMAT

Ällistyttävä Hämähäkkimies lainaa Batmanilta enemmän kuin vähän

30.07.2012 22:00 Jukka O. Kauppinen

Hämis kiitää taas pitkin taivaita, tällä kertaa tosin Miikka Lehtosen kanssa. Mutta oliko näiden kahden laittaminen samaan tiimiin lopultakaan sitten hyvä idea?

Peli yrittää viritellä jonkinlaista ”onko Hämähäkkimies hyvä vai paha?” –asetelmaa pistämällä Hämiksen paitsi geneettisesti muokattujen friikkien veljeskuntaan (ja täten yleisen epäilyksen kohteeksi), myös pistämällä hänet yhteistyöhön elokuvasta tutun Liskomiehen kanssa. Mutta eihän siitä mitään tule. Pelaaja toki tietää alusta saakka Hämiksen motivaatiot, eivätkä muutkaan newyorkilaiset jaksa oikein tästä hermostua, mitä nyt tehtävien välissä fiktiiviset Twitter-käyttäjät ihmettelevät, että yo, onks se Hämis nyt niinq ihan sekasi tai jotai.

Tarina siis on vähän mitä sattuu, eli helposti ennakoitavaa ja mitäänsanomatonta lisenssihuttua, mutta minkäs teet: kehitystiimin kädet on varmasti sidottu tiukasti lahjana saadun tarinapaketin ympärille, sillä lisenssinhaltijoiden ja heidän arvokkaiden yhteistyökumppaniensa intressejä ei todellakaan jonkun videopelin takia poljeta. Tämä on osa yksi pitkässä listassa syitä, joiden takia lisenssipelien kehittäjiä ei käy kateeksi. Toinen taas on se, että kun kehitysaikaa on rajallisesti, aita pitää ylittää siitä, missä se on matalin. Ja tällä hetkellä se on matalin Batmanin kohdalla.

Lue koko arvostelu: Amazing Spider-Man (PS3, Xbox 360)

 

Elokuva-arvostelu: The Amazing Spider-Mania katsoessa ei tule aikaisempia Hämis-elokuvia ikävä

James Vanderbiltin käsikirjoittamassa tarinassa keskitytään aikaisempaa enemmän Peter Parkerin sielunmaisemaan ja supervoimatkin siunaantuvat sankarille eri tavalla. Elokuvan alkupuolella Norman ”Vihreä Menninkäinen” Osbornin johtaman Oscorpin palveluksessa työskentelevä tutkija Richard Parker (Campbell Scott) katoaa vaimonsa Maryn (Embeth Davidtz) kanssa selittämättömästi. Pariskunnan orvoksi jäänyt Peter-poika (Max Charles) jää asumaan Ben-setänsä (Martin Sheen) ja May-tätinsä (Sally Field) kanssa. Vuosia myöhemmin lahjakas, mutta sosiaalisesti epävarma nuorukainen (Andrew Garfield) alkaa selvittää vanhempiensa kohtaloa ja tapaa isänsä kollegan Curt Connorsin (Rhys Ifans), joka auttaa Peteriä syvemmälle salaisuuksien verkkoon.

 

Lisää aiheesta

Spider-Man: Edge of Time (PS3, Xbox 360, Wii)

Spider-Man 3 (PS2, PS3, 360)

Ultimate Spider-Man (DS)

Spider-Man (PS1)