Alone in the Dark – Atarilla mielessä maineikkaisiin kauhupeleihin perustuva elokuva ja sarja

04.05.2018 10:42 Muropaketin toimitus

Atari on uusinut Alone in the Darkin tavaramerkin, mutta aika näyttää aikooko se tehdä uuden pelin, vaiko siihen pohjautuvan elokuvan tai sarjan.

Atari on hakenut onnistuneesti Alone in the Darkin tavaramerkin itselleen. Ensimmäinen Alone in the Dark julkaistiin vuonna 1992 ja se on maailman ensimmäinen 3D:nä esitetty kauhuselviytymispeli. Se loi aivan uudenlaisen genren, ja Resident Evil seurasi Alone in the Darkin avaamia latuja vuonna 1996.

Alone in the Darkissa loikataan muuan Edward Carnbyn epäonnisiin saappaisiin. Carnby tutkii kauhujen talona tunnettua kartanoa ja sen lähipiiriä, joka kuhisee epäkuolleita painajaismaisia olioita.

Alone in the Dark -pelisarjasta löytyy monenlaisia julkaisuja, kuten esimerkiksi hyytävän mainio The New Nightmare. Sieltä heikommasta päästä löytyy puolestaan Eden Gamesin kehittämä vuonna 2008 julkaistu Alone in the Dark -reboot.

Pelistä on tehty eräänlainen Christian Slaterin tähdittämä elokuva Uwe Bollin toimesta. Boll on kunnostautunut ohjaajana joka tekee hyvistä peleistä sillä väärällä tavalla kammottavia elokuvia.

Sittemmin Alone on the Dark on jäänyt syvyyksiin odottamaan aikaa jolloin tähdet ovat oikeassa asennossa. Nyt Atari on uusinut oikeutensa Alone in the Dark -tavaramerkkiin.

Atarin tavaramerkkihakemus on mielenkiintoista luettavaa, sillä siinä ei mainita videopelejä laisinkaan – sen sijaan hakemuksen viihdesisältönä mainitaan elokuvat ja sarjat.

Tästä huolimatta Atari saattaa palata kauhupelien pariin, vaikka tällä hetkellä sitä kiinnostanee enemmän aivan muut Alone in the Dark -kuviot.