UUSIMMAT

Amazon avaa pelistriimauspalvelun

19.11.2013 15:30 | Juho Anttila

Pelien striimaaminen verkon ylitse on tekniikka, joka tuntui vielä joitakin vuosia sitten utopialta. Nykyaikainen teknologia ja nopeat verkot ovat kuitenkin osoittaneet, että striimaaminen on parhaimmillaan hyvinkin toimiva temppu. Nyt Amazon on liittymässä striimauspalveluita tarjoavien OnLiven ja Gaikain seuraan.

Amazonin tuleva, nimeä AppStream palvelu kohdistetaan mobiililaitteille. Firman omien sanojen mukaan tarkoitus on tarjota näyttäviä pelejä laajalle valikoimalle päätelaitteita. Pelikokemus pääsee käyntiin välittömästi ilman turhia lataustaukoja ja pelintekijöiden käytössä ovat kaikki Amazonin palvelinpilven tarjoamat resurssit.

Striimausteknologia mahdollistaa sellaisten pelien pelaamisen mobiililaitteilla, joiden pyörittämiseen kyseisten laitteiden oma laskentateho ei vielä riittäisi. Samanaikaisesti peleissä voidaan hyödyntää myös mobiililaitteiden erikoisominaisuuksia, esimerkiksi pelin ohjaamista laitetta kallistelemalla.

AppStream-palvelu tullaan ilmeisesti rahoittamaan etukäteen maksettavilla tilausmaksuilla. Se, kuinka paljon lysti lopulta maksaa ja koska sitä pääsee kokeilemaan, on vielä toistaiseksi arvoitus.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

Huhupartio: Amazon aikoo julkaista oman pelikonsolin

Lisää pantettiriitoja – myös Gaikai oikeuteen

Dome testasi: miten Onlive-pelipalvelu toimii Suomesta käsin?