Uusimmat

Amazon julkaisi ilmaisen pelimoottorin

10.02.2016 11:00 Juho Anttila

Pelien kehittäminen on nykyään yhä helpompaa. En tarkoita sitä, etteikö homma vaatisi luovuutta ja taitoa, mutta työkalupuolella tarjolla on jo jos jonkinlaista apuvälinettä. Amazon on nyt lyönyt oman lusikkansa pelikehityssoppaan julkaisemalla ilmaisen pelimoottorin.

Ilmaisena jaettava Lumberyard-pelimoottori perustuu Crytekin maineikkaaseen CryEngine-pelimoottoriin. Lumberyard on viritetty erityisesti moninpelitarpeita ja striimaamista silmällä pitäen ja sillä syntyy pelejä niin PC:lle kuin nykysukupolven konsoleillekin. Tulevaisuudessa kehityslistalla on myös tuki mobiililaitteille ja virtuaalitodellisuushärveleille.

Vaikka itse Lumberyard onkin ilmainen, aikoo Amazon silti ansaita moottorillaan rahaa. Tämä käy taustapalveluiden avulla. Lumberyardilla kehittävien pelien on käytettävä taustapalvelunaan Amazon Web Services -pilveä. Lisäksi pelimoottorin rinnalla julkaistaan maksullinen GameLift-palvelu, joka tarjoaa apua sessiopohjaisten moninpelien julkaisemiseen, skaalaamiseen ja ylläpitämiseen.

Lähde: Gamesindustry

Lisätietoja: aws.amazon.com/lumberyard

Lisää aiheesta

Amazon tähtää pelijätiksi – ja pelasti siinä sivussa Crytekin konkurssilta

Suoratoistopalvelu Twitch myytiin – mutta ei suinkaan Googlelle vaan Amazonille 970 mijoonalla

Amazon julkaisi oman konsolinsa, tässä esimakua pelitarjonnasta