Uusimmat

Amiga-fanin onnenpäivä: tuhansia pelejä julkaistiin ilmaiseksi

10.08.2016 16:00 Jukka O. Kauppinen

The Internet Archive tekee taukoamatonta, hienoa työtä digitaalisen maailmanhistorian säilömiseksi. Palvelu muun muassa arkistoi ikivanhoja nettisivuja ja julkaisee milloin mitäkin uskomatonta huikeutta nettikansan ulottuville.

Aiemmin sivustolle on saatu ladattavaksi muun muassa kolikko- ja konsolipelejä, ja nyt retropelaajien loputtomaksi riemuksi tarjolle on saatu lähemmäs 10 000 peliä, demoa, kokoelmaa ja muuta ohjelmaa Amigalle, tuolle rakastetulle 80- ja 90-luvun kotimikrolle.

Koska esimerkiksi demokokoelmilla on yleensä useita demoja, voi julkaistujen ohjelmien kokonaismäärä olla reilusti kybätonnia isompikin.

Amiga

Amiga

Kaikkia julkaistuja ohjelmia voi käyttää nettiselaimella pyörivällä Amiga-emulaattorilla, mutta kaikki voi myös ladata ilmaiseksi omalle koneelleen kunnon emulaattorilla pyöritettäväksi.

Pelien rakastajille löytyy kaikenlaista upeaa herkkua. Heti etusivulla köllöttävät muun muassa Elite II, Project X, Space Ace, R-Type, Bubble Bobble, Wizball, Lemmings 2, Kings Quest II, Turrican, Flight Simulator II, A320 Airbus, Pinball Fantasies, Ports of Call…

Amiga

Kyllä näiden parissa menisi loppuvuosi oikein mukavasti.

Lisätietoja: Software Library: Amiga