Uusimmat

Amigaaa! Muistelussa Amigan demoskene!

29.04.2013 13:00 Miikka Lehtonen

Kun setä oli nuori, tietokoneilla tehtiin asioita, siis muutakin kuin istuttiin Facebookissa. Tietokoneilla tehtiin Taidetta. Kyllä, isolla T:llä. Bittigurut saivat kuusnelosistaan, PC:istään ja Amigoistaan irti sellaista jälkeä, että vieläkin hirvittää. Ja nyt noita aikoja hieman muistellaan.

Ars Technica (miksi kirjoitan aina vahingossa Arse Technica?) on kirjoittanut näemmä oikein moniosaisen artikkelisarjan, jossa se muistelee legendaarista Commodoren Amiga-kotitietokonetta. Sitä, jota lapsena niin kovasti halusin, mutta en koskaan saanut. Juttusarjan tuoreimmassa osassa keskitytään demoskeneen niin Amigan kuin sen aikalaistenkin perspektiiveistä ja kiinnostavaahan se taas kerran on asiasta lukea.

Oli aihe tuttu tai ei, kannattaa ihmeessä lukaista. Skeneparrat tuskin saavat jutusta irti paljon muuta kuin tuttujen naamojen bongailua, mutta jos ala ei ole vielä kauhean tuttu, kohta se voi olla. Ja loppuun vielä näyte skenen kulta-ajan demosta. Mutta PC:ltä, koska olen PC-elitisti enkä yhtään katkera siitä, että en aikanaan saanut Amigaa. En.

Lue juttu: Ars Technica: A history of the Amiga, part 8: The demo scene

 

 
Lisää aiheesta

Testaa Amiga-pelitietosi – 30 tiukkaa kuvakysymystä 

Muropaketin uusimmat