UUSIMMAT

Analyytikko: EA olisi tahtonut Don Mattrickin

05.07.2013 10:00 | Juho Anttila

Viime viikkojen ehkä suurin pelialaa koskettava henkilöstöuutinen oli Microsoftin Don Mattrickin siirtyminen Zyngan leipiin. Jotkut eivät pidä Microsoftista, vielä useampi nyrpistelee Mattrickille ja Zyngaa pidetään todellisena sosiaalisten pelien pahana poikana. Varsinaiset epäsuosittujen pelivaikuttajien kokoontumisajot siis. Kuvioon sopii, että hirmuisena pelipaholaisena pidetty EA olisi myös tahtonut Don Mattrickin palvelukseensa.

Pelianalyytikko Michael Pachter on nimittäin paljastanut, että Mattrick olisi ollut ykkösehdokas täyttämään EA:n toistaiseksi avoinna oleva toimitusjohtajan pesti. Pachter menee vielä pidemmällä toteamalla, että Mattrickin päätös siirtyä Zyngan johtoon on jättänyt EA:n hankalaan tilanteeseen, sillä vapailta markkinoilta ei juuri löydy päteviä pomoehdokkaita.

Pachterin analyysin mukaan EA tullee lopulta valitsemaan uuden toimitusjohtajan firman nykyisten työntekijöiden joukosta. Todennäköisimmät ehdokkaat johtopaikalle ovat Peter Moore ja Frank Gibeau, joista molemmat nauttivat myös osakkeenomistajien luottamusta. Pachter myöntää yllättyneensä Mattrickin valinnasta, mutta toisaalta Reuters tietää kertoa miehen tienaavan Zynga-pestillään niin muhkean summan rahaa, että paikka kannatti valita sinällään Zyngaa paremmassa kunnossa olevan EA:n sijaan.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

Microsoftin PR-kompastelija Don Mattrick Zyngan toimitusjohtajaksi

EA:n toimitusjohtaja erosi – huono juttu pelaajien kannalta

Zynga-saga jatkuu: työntekijät kuulivat Facebookissa saaneensa potkut