Uusimmat

Analyytikko: PlayStation 4 voittaa Xbox Onen hinnallaan

08.12.2013 12:00 Juho Anttila

Uuden sukupolven konsolisota on vihdoin pyörähtänyt kunnolla käyntiin, paitsi tietenkin Suomessa, jossa Xbox One -konsoleita joudutaan vielä odottamaanties kuinka pitkään. Alkuvaiheen myyntilukemien mukaan PlayStation 4 olisi viemässä sodan ensimmäisen erän. Analyytikko Michael Pachterilla on myös näkemys siitä, miksi.

Pachterin mukaan syynä tilanteeseen ei ole PlayStation 4:n väitetty tekninen ylivoima, parempi pelivalikoima tai edes E3-messujen PR-katastrofi. Sen sijaan mies toteaa, että PlayStation 4 johtaa tilastoja koska konsoli on ratkaisevasti Xbox Onea edullisempi. Pachter jatkaa, että jos Xbox Onen hinta laskettaisiin samalle tasolle PlayStation 4:n kanssa, olisivat myynnitkin todennäköisesti samansuuruiset.

Asiaa tarkemmin ajatellen Michael Pachterilla on analyysissään osuva pointti. Molempien konsolien pelivalikoima on tällä hetkellä sen verran ohkainen, ettei sillä viedä kisaa suuntaan tai toiseen. Aktiivipelaajat toki myös seurasivat E3-messuja ja vertailevat tehoja, mutta suuret massat tuskin kiinnittävät tähän huomiota. Kun Pekka Perheenisä näkee hyllyssä kaksi samoja asioita lupaavaa laitetta, nousee hinta helposti merkittäväksi ostoperusteeksi.

Pidemmällä aikavälillä Pachter ei näe uusien konsolien myyvän odotusten mukaisesti. Analyytikko liittyy siihen kuoroon, joka ennustaa uuden sukupolven jäävän viimeiseksi nykymuotoiseksi konsolisukupolveksi. Pachterin mukaan tulevaisuudessa nähdään uusien konsolien sijaan säännöllisiä mallipäivityksiä. Samalla mies ennustaa PC:n roolin nousevan jälleen entistä merkittävämmäksi. Ken elää, se näkee.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

Analyytikko: EA olisi tahtonut Don Mattrickin

Michael Pachter kommentoi PS4-huhuja: ei pääse tällaisenaan kauppoihin

Sony odottaa PS4-myyntien peittoavan edeltäjänsä tuloksen