Uusimmat

Analyytikko povaa Xbox Onelle pikaista hinnanalennusta

05.01.2014 10:00 Juho Anttila

Wedbush Morganin Michael Pachter on yksi tunnetuimmista pelialaa seuraavista analyytikoista. Nyt Pachter on jälleen avannut sanaisen arkkunsa ja jakanut kaikelle kansalle ennustuksia Xbox One -konsolin hintakehityksestä. Pachterin mukaan Microsoftin uutuuskonsolin hinta saattaa tippua nopeammin kuin arvaammekaan.

Pachterin arvioiden taustalla on arvio siitä, että PlayStation 4 vie tällä hetkellä uuden sukupolven markkinoida alhaisemman hintansa ansiosta. Toki Xbox Onen mukana tulee Kinect-kamera, mutta ilmeisesti tämä ei riitä kuluttajien mielestä perustelemaan korkeampaa hintaa.

Pachter perustelee näkemystään sillä, että voittaminen on tärkeää sekä Sonylle että Microsoftille. Mahdollisuus kehuskella paremmilla myyntiluvuilla tuo konsolisodan voittajalle helposti lisämyyntejä. Siksi myynneissä jälkeen jäävä kilpailija käyttää varmasti kaikki keinot saavuttaakseen toisen firman punoman etumatkan.

Analyytikon ennustus riippuu kuitenkin komponenttien hinnoista. Jos hinnat eivät tipu, ei Microsoftilla ole varaa laskea konsolinkaan hintaa. Teki Microsoft sitten mitä tahansa konsolimyyntien kohentamiseksi, Pachter ennustaa silti Sonyn myyvän merkittävästi kilpailijaansa enemmän konsoleita vuoden 2016 loppuun mennessä.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

PlayStation 4 oli Yhdysvaltain etsityin konsoli

Konsolimyynnit rikkoivat ennätyksiä jenkeissä

Xbox One myynyt jo yli 2 miljoonaa kappaletta