Analyytikot vääntävät: onko Pandaria floppi vai ei?

02.10.2012 12:30 | Miikka Lehtonen

Olisipa niin kiva olla analyytikko. Pihvipäivällisiä, hienoja vaatteita, nopeita autoja ja rahaa ovista ja ikkunoista. Ja vastikkeeksi täytyy vain sepitellä satuja ja kiskoa hieman ennustuksia hihastaan. Koska eivät nämä jätkät tunnu elävän samalla todellisuuden tasolla meidän kanssamme. Tällä teemalla: vääntöä Mists of Pandarian myyntiluvuista.

Tapahtui viime viikolla: World of Warcraftin tuorein lisäosa, Mists of Pandaria, julkaistiin. Serverit täyttyivät humahtaen, kiltojen pelaajamäärät mitataan taas kymmenissä ellei sadoissa ja muutenkin World of Warcraftissa näyttää olevan populaa kuin Wrath of the Lich Kingin kulta-aikoina. Jättimenestys, siis.

Paitsi ei analyytikon mielestä. Hän kun veikkasi, että Mists of Pandaria floppasi totaalisesti ja myi 600 000 – 700 000 kappaletta. Teoria ei tuntunut sopivan lainkaan yhteen käytännön kanssa ja vaikutti pettymykseltä: olihan edellinen lisäosakin myynyt samassa ajssa yli kolme miljoonaa kappaletta. Sitten syy selvisi: jätkähän olikin idiootti! Analyytikko kun ilmoitti ettei ollut huomioinut lainkaan digimyyntejä ja piti niitä mitättöminä kokonaisuuden kannalta. Aika erikoinen päätös, kun samaisen Blizzardin Diablo III:n digimyynnit olivat tiettävästi neljästä viiteen kertaan suurempia kuin pelin kauppamyynnit.

Toinen analyytikkofirma on tajunnut tämän ja arvioi itse, että Mists of Pandaria on myynyt noin 4,5 miljoonaa kappaletta ja lisäksi, että se tulee vakauttamaan World of Warcraftin aktiivisten tilaajien määrän noin 9,3 miljoonan henkilön huitteille. Toisaalta kun juuri näimme, miten hihasta temmottuja monen analyytikon luvut ovat, voiko näihinkään paljon enempää luottaa? Pelaajia joka tapauksessa riittää ja hauskaa on!

Lähde: Joystiq

Lue myös

Guild Wars 2 (PC)

Wiikon wanha: Beneath a Steel Sky

XCOM-räiskintä on muuttunut FPS:stä 3PS:ksi

Valve ajautumassa juridisiin vaikeuksiin Euroopassa?