Android-konsoli Nvidia Shield käy kaupaksi

12.08.2013 13:00 | Juho Anttila

Globaali talouslama on iskenyt myös laitevalmistaja Nvidiaan, jonka tämän vuoden toisen neljänneksen tulos on pudonnut selvästi. Yritys on kuitenkin toiveikas tulevaisuuden suhteen. Uusien komponenttien lisäksi Nvidia luottaa myös ristiriitaisia ennakko-odotuksia herättäneeseen Nvidia Shield -käsikonsoliinsa.

Ristiriitaisia odotukset ovat olleet lähinnä siksi, että Nvidia Shield on käsikonsoliksi sangen hintava. Toki laitteen tekniset ominaisuudetkin ovat maittavat, mutta kun euroja joutuu lyömään pöytään vain satasen vaille sen, mitä seuraavan sukupolven isot konsolit kustantavat, on moni epäillyt laitteen mahdollisuuksia.

Nividian mukaan Shieldin myynnit ovat kuitenkin lähteneet liikkeelle mukavasti. Kaikki Nvidian maailmalle lähettämät Shieldit ovat menneet kaupaksi ja firma työskentelee kuumeisesti vauhdittaakseen käsikonsolituotantoaan. Toki Shieldejä on tässä vaiheessa valmistettu vasta muutamia tuhansia, mutta ainakin konsolin myynnit ovat saaneet lentävän lähdön. Loppuvuosi näyttää, jatkuuko noususuhdanne vai sakkaako Shield nimekkäiden valmistajien uusien konsoleiden paineessa.

Lähde: Gamesindustry

Lisää aiheesta

Nvidia Shieldin julkaisuhintaa laskettiin

Nvidia Shield sai julkaisupäivän ja hinnan

nVidia taisi juuri tehdä ensimmäisen asiallisen Android-käsikonsolin