Uusimmat

Angry Birds palaa rytinällä – elokuvasta leivotaan jättihittiä ja linnutkin räpyttelevät uudessa pelissä

28.04.2016 13:00 Jukka O. Kauppinen

Suomalainen Rovio-pelitalo on pistänyt penninsä vahvasti likoon Angry Birdsin uuteen nousuun. Suomalaisittain katsoen Angry Birds -pelien brändiin pohjautuva elokuva, joka tulee teattereihin ensi kuussa, on massiivinen panostus. Siihen on näet investoitu vaatimattomat 70 miljoonaa euroa.

Rovio tosin teki viime vuoden 13 miljoonaa euroa tappiota, mutta yhtiö vannoo, ettei kaikki ole kiinni elokuvasta. Pelimyynti vetää taas, tämän vuoden ensimmäinen neljännes oli voitollinen ja firmassa on ”tekemisen meininki.”

Elokuvaa pohjustetaan muun muassa uunituoreella Angry Birds Action! -pelillä, joka on vähän kuin toiminnantäyteinen tipiflipperi.

Peliä höystetään edelleen  kuudella LEGO Angry Birds -rakentelupakkauksella sekä erilaisilla koodeilla, joita pelaajat löytävät muun muassa Mäkkäristä, elokuvasta, PEZ-karkkpaketeista sun muista lisätuotteista. Näillä voi avata peliin lisää sisältöä ja minipelejä.

Peli on tuttuun tapaan ilmainen. Maksamaan joutuu vasta siinä vaiheessa, jos päättää ostella erilaisia lisäsäliä.

Elokuvaakin pusketaan maailmalle ihan tosissaan. Sony hoitaa levityksen ja raina nähdään pelkästään Yhdysvalloissa ”tuhansissa” teattereissa.

Lisätietoja: Angry Birds Action! iOS

Lisätietoja: Angry Birds Action! Android

Angry Birds

Lisää aiheesta

Viimeisessä Angry Birds -trailerissa ammutaan tulipalloja hanurista

Rovion uutuus hylkäsi söpölinjan – nyt tapellaan ihmisiä vastaan

Rovio-potkujen lopullinen madonluku selvisi

Pelikopteri #014 – kauhun ytimessä (Checkpoint)