Uusimmat

ANNO-strategiasarja siirtyy taas hieman ajassa eteenpäin

29.08.2006 16:49 Jukka O. Kauppinen

Saksalaisen Sunflowers-studion pitkäikäinen ANNO-strategiapelisarja jatkaa ihmiskunnan historian tutkailua. Aikaisemmin Annot ovat kuvanneet maailman kolonisointia, kaupankäyntiä ja sotimista Anno 1503 A.D.- ja Anno 1602 A.D. –pelien silmin. Nyt loikataan vuosisadalla eteenpäin ja astutaan kolonisoimaan maailmaa vuoden 1701 lähtökohdista.

Sarjan pelejä voisi kuvailla enemmän kaupankäyntiin ja pikkupuuhailuun painottuviksi Civilizationin pikkuserkuiksi. Pelaajat ovat luoneet omaa valtakuntaansa kaukaisille mantereille ja sama linja jatkuu tekijöiden mukaan tälläkin kertaa. ANNO 1701 tosin painottaa fanikansalta tulleita ehdotuksia ja visioita, ja nähtävästi pelaajia on myös hyödynnetty pelin taustatietojen selvittelyssä. Uutta on myös käyttöliittymättä ja grafiikassa.

Valtakuntien rakentelu sujuu myös neljän pelaajan moninpelissä, jolloin kaverukset voivat kolonisoida kilpaa toistensa kanssa. Ja samalla tulee uusia tuulia myös diplomatiaan.

ANNO-sarja on menestynyt pelimarkkinoilla varsin hyvin, vaikka sitä ei oikeastaan tunnetakaan kovin laajalti. Vaikka se periaatteessa painiikin Civ-peleihin nähden kääpiösarjassa, niin kaikkiaan ANNOja on myyty yli nelisen miljoonaa kappaletta. Suurin menekki taitaakin löytyä Keski-Euroopan mannuilta, mutta sitä kannattaisi pitää silmällä meidänkin raukoilla rajoillamme. Aina hyvä kolonisaatiostrategia keskivertoräiskinnän voittaa.

http://www.anno1701.com/