UUSIMMAT

Ant Simulatorin ”rahat menivät viinaan ja strippareihin” -tarina värittyy ja hämärtyy – mikä on totuus?

03.02.2016 16:00 | Jukka O. Kauppinen

Kerroimme eilen kuinka Ant Simulator -pelin joukkorahoittajien rahat törsättiin viinaan, ruokaan ja naisiin. Mutta mitäs mitäs, tuhlaripojat puhuvat ihan muuta ja ilmoittavat, että pelin pääkehittäjä Eric Tereshinski puhuu ihan hölyä ja pölyä.

ETeeski-peliyhtiön pääohjelmoija Eric Tereshinski siis väitti näin:

Useammankin joukkorahoituskampanjan sekä suorien lahjoitusten kautta rahoitusta kerännyt murkkusimulaattori näet on kaatunut rahanpuutteeseen.

Tai ei ehkä varsinaisesti rahanpuutteeseen, vaan siihen, että pelitiimi kaatoi osan rahoista kurkkuunsa viinan muodossa ja loput käytettiin stripparitypyihin.

ETeeskin Tyler Monce ja Devon Staley kuitenkin kertoivat Game Informer -lehdelle, että väittämät ovat ihan silkkaa roskaa. Heidän mukaansa pelinkehitykseen kului rahaa ihan normaalisti, ja yritys on muun muassa maksanut palkkioita ihan sovitusti noin kymmenkunnalle ulkopuoliselle apurille, jotka ovat luoneet pelissä tarvittavia materiaaleja ja avustaneet projektissa.

”Se mitä olemme ravintolassa käyttäneet, se on ollut ennalta budjetoitua ja kaikki kuitit löytyvät firman veroilmoituksesta”, kaksikko kuittaa väitteet rahojen katoamisesta ravintolaympäristössä.

Kaksikko toteaa, että pelinkehitys sujui hyvin marraskuuhun saakka, jolloin Tereshinski otti haltuunsa yrityksen sosiaaliset mediat, pankkitilit ja muun omaisuuden.

”Luulen, että hän halusi omia kaiken ja jättää meidät kuiville sen jälkeen, kun näytti että Ant Simulatorista tulee menestys”, Monce ynnää.

Tätä tarinaa tullaan todennäköisesti purkamaan vielä pitkän aikaa, todennäköisesti myös oikeudessa. Lue kattavampi raportti alta:

Lue juttu: Game Informer, Ant Simulator Business Partners Respond, Dev’s Claims ’100 Percent Bull****’