Antakaa Crusader Kings II:lle tilaisuus, tänä viikonloppuna se on ilmaista

03.10.2014 11:30 | Miikka Lehtonen

Crusader Kings II on erinomainen peli. Mielestäni ehkä ruotsalaisen Paradoxin parasta tuotantoa. Jos et itse vielä ole testannut, kohta siihen on hyvä tilaisuus, sillä peli on tämän viikonlopun ajan ilmaistestattavissa.

Paradoxin väki on ilmoittanut, että Crusader Kings II:n ylitettyä miljoonan myydyn kappaleen rajapyykin juttua juhlistetaan paitsi lisäsisällöllä, myös Steam-ilmaisviikonlopulla. Kuka tahansa voi siis viikonlopun ajan pelailla ilmaiseksi mitä mainiointa peliä.

Ennen kuin kaikki painavat selaimensa back-nappia, antakaa kun kerron vähän lisää Crusader Kings II:sta. Se vaikuttaa paperilla mahdottoman raskaalta ja ahdistavalta strategiapeliltä, mutta oikeasti se on strategian viittaan verhoutunut roolipeli, jossa ohjataan yhden jantterin sijaan hallitsijasuvun vaihtuvaa päätä. Niin kauan kuin suku on pystyssä, peli jatkuu — oli kyseessä sitten Espanjan kuningasperhe tai pienen irlantilaiskylän sisäsiittoinen ykkösporukka.

Satunnaistapahtumat ja yllättävän kiehtova emergentti tarinankerronta koukuttivat ainakin minut hyvinkin nopeasti ja innostivat tutkimaan parinkin projektin verran sitä, miten hyvin satunnaistapahtumilla voi kertoa tarinaa.

Ja kaikki tämä siis seurauksena pelistä, josta en uskonut ennakkoon edes pitäväni. Oikeasti: antakaa Crusader Kings II:lle tilaisuus.

Lähde: Paradox

Lisää aiheesta

Crusader Kings II (PC)

Crusader Kings II: The Old Gods DLC (Mac, PC)