Uusimmat

Apple linjaa: sotapeleissä ei saa olla vihollisia (päivitetty)

14.03.2014 18:00 Jukka O. Kauppinen

(päivitetty 15.3.14) Apple otti ja yllätti. Yhtiö meni ja kielsi Hunted Cow –pelitalon uusimman pelijulkaisun, koska se oli toiseen maailmansotaan sijoittuva sotapeli, jossa Saksa ja Neuvostoliitto ovat vihollisia. Yhtiön mukaan peleissä näet ei saa olla ”vihollisia, jotka edustavat tiettyä rotua, kulttuuria, todellista hallitusta, yhtiötä tai mitään muuta todellista tahoa”.

Tank Battle: East Front 1942 kun kuvaa kiistämättömän historiallista Saksan ja Neuvostoliiton käymää sotaa ja sen taisteluja. Siinä on kaksi todellista vihollista.

Mikäli tästä linjauksesta pidetään kiinni jatkossakin, tulee historiallisten tai nykyaikaan sijoittuvien strategiapelien julkaiseminen olemaan melkoisen haastavaa. Ja sotapelien yleensäkin.

Mitenkäs muuten suu pannaan vaikkapa Panzer Corpsin ja Combat Mission: Touchin tapauksissa? Niissäkin kun taitaa olla ihan selkeä, historiallinen vihollinen, joka nyt sattuu olemaan oikea valtio. Entäpä jos joku tekee peliä Irakin invaasiosta?

Entä kuinka Apple suhtautuu suomalaisvetoisen Stormcharge-studion työstämään Spearhead Platoon –panssarivaunustrategia/simulaatioon, joka kuvaa länsiliittoutuneiden ja Varsovan liiton välillä käytävää kolmatta maailmansotaa? Ryssä se hei sielläkin kurkkii, samoin kun poteroonsa kaivautunut teutooni.

 

Ja miten mahtaakaan käydä Tank Battle -pelisarjan edellisen osan, jossa on omgz sentään myös nimeltä mainitut kaksi todellisen maailman valtiota sotimassa keskenään?

Päivitys: Joku Applella heräsi syntyneeseen mediakuohuntaan. Tank Battle näet arvioitiin pikavauhtia uudelleen ja hyväksyttiin sittenkin App Storeen.

Lähde: Cult of Mac

Lisätietoja: Tank Battle: East Front 1941

Lisää aiheesta

Combat Mission: Touch on kunnon sotapeli iPad-pelureille 

Panzer Corps (iOS)

Spearhead Platoon on suomalaisnäkemys kolmannen maailmansodan panssaritaisteluista