Uusimmat

Archon Classic – klassikon paluu vai kehno lämmittely?

10.11.2010 11:10 Jukka O. Kauppinen

Hämmästys oli eilen illalla suuri, kun Steamin uudet julkaisut -listaa pitkästä aikaa selatessani silmään tarttui jotain outoa. Peli nimeltään Archon Classic. Uusi versio EA:n esihistoriallisesta Archon-pelistä, joka julkaistiin jo vuonna 1983. Pelistä, joka on edelleen niin kuumaa kamaa, että sitä pelataan uudempien verkkopelien lomassa myös laneilla ja pelibileissä. Ainakin meilläpäin.

Ilmeisestikin Call of Duty: Black Opsin julkaisusta johtuen Steam palveli eilen sen verran hitaasti, ettei demo ehtinyt latautua ja peli jäi toistaiseksi testaamatta. Mutta täytyy sanoa, että tämä peli menee omalle ostoslistalleni, jos demo viihdyttää edes vähän.

Alkuperäinen Archon oli ja on hieman shakista lainaava moninpelattava fantasiataistelu, jossa pelaajat siirtelevät ruudukolla erilaisia sotureita ja olentoja. Näiden kohdatessa ruudun omistus kuitenkin ratkaistaan erillisessä taistelussa, pelaajien ohjatessa omia olentojaan. Hahmojen kyvyt eroavat suuresti, mutta yllätyksiä voi tapahtua – ja tapahtuukin.

Archonista löytyy sitä ikivihreää tuoreutta, mutta Archon-sarjan erilaiset uudelleenlämmittelyt ovat jääneet poikkeuksetta kauas alkuperäisteoksen lumosta. Miten käynee tällä kertaa?
Archon Classic löytyy Steamistä demon kera. Täyspeli maksaa kymppieuron.

Lisätietoja: http://store.steampowered.com/app/65400

Lue myös

Dragon Age 2 -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Harmonix olisi vienyt Guitar Heroja eri suuntaan

Kinect-julkaisupelit testissä: Dance Central, Kinect Adventures, Kinect Joyride, Kinect Sports ja Kinectimals

Testi: NVIDIA GeForce GTX 580 (GF110) -näytönohjain