Arma 3 julkaistaan ilman yksinpelikampanjaa

07.08.2013 17:50 | Juho Anttila

Realistisuutta tavoittelevista räiskintäpeleistä tykkäävien märkä päiväuni, kauan odotettu Arma 3 julkaistaan jo aivan pian. Tarkkaa julkaisupäivää ei ole tiedossa, mutta kaikki merkit viittaavat syksyyn. Julkaisu ei kuitenkaan ole täydellinen, sillä siitä puuttuu kokonaan peliin suunniteltu yksinpelikampanja.

Peliä kehittävän Bohemia Interactiven mukaan viivästys johtuu teoksen sangen tapahtumarikkaasta kehitysjaksosta. Domen uutisointia seuranneet muistanevat esimerkiksi sen, kuinka kaksi pelin kehittäjää vangittiin Kreikassa viikkokausiksi epäiltynä vakoilusta. Ongelmia on ollut myös työnjaossa kehittäjän tasapainotellessa alpha- ja betaversioiden yhtäaikaisen kehityksen kanssa.

Arma 3 tulee silti sisältämään jo julkaisussa myös yksinpelisisältöä 12:n itsenäisen yksinpelitehtävän muodossa. Lisäksi pelistä löytyy 270 neliökilometrin avoin pelialue, moninpeliskenaarioita, haasteita sekä mikä tärkeintä, editori ja täysimittainen modituki.

Yksinpelikampanjaa ei myöskään olla hylätty kokonaan, vaan se tullaan julkaisemaan jälkikäteen ilmaisena ladattavana lisäsisältönä. Kolmeen osaan jaetun kampanjan ensimmäinen osa on luvassa jo kuukauden kuluttua varsinaisen pelin julkaisusta.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

ArmA 3 video esittelee yksin- ja moninpeliä, kulkuneuvoja, sotaa…

Arma 3 siirtyi betatestivaiheeseen

Bohemia julkaisi Arma 3 Alphan – ponkaisi suoraan Steamin ykköseksi

Keskustelu

@7 Rahat takaisin, koska saat kaiken luvatun sisällön? Versionumero on vain versionumero. Miten tämä tilanne olisi OIKEASTI muuttunut jos:

1. Bohemia olisi lykännyt FULL nimen antoa kuukaudella
2. Nykyinen FULL olisi julkaistu BETA nimen alla

Objektiivisesti tarkisteltuna molemmissa on lopputulos täysin sama. Kampanja ei tule yhtään sen aikaisemmin / myöhemmin. Joten mikä on ongelma? Sekö, että osa pelaajista (online pelaajat) pääsee pelaamaan isolle saarelle ”liian aikaisin”?

Tässä ei tapahdu tällä hetken muuta kuin ylireagointia ja huonoa PR:ää.

@3 Mie. Ihosin jo aikasemmin pahasti sitä lapsellista, typerää ”parempaa kansaa”, joka pelaa ARMAA netissä. Sitten kun tuli DayZ ja vinku: ”se tuhos ARMAn!” Viimeinen niitti. Tulee pahalle tuulelle kun joutuu tekemään jotain sellasen aivovammasen ipanalauman kannsa.

Ei muutakun rahat takas tästä.

Kun peli on ostettavissa (varsin timmissä kunnossa) jo kauan ennen julkaisua, ja virittelyä ja lisäsisältöä on luvassa kauan julkaisun jälkeen, itse ’julkaisun’ merkitys alkaa hämärtyä.

Paljon parempi näin, kuin että julkaisua varten työnnettäisiin ulos tavanomaisen umpibuginen purkkaviritys. Paitsi jos tulos on tavanomaisen umpibuginen purkkaviritys kuukauden päästä.

@1 Fyysinen tulee tietty ilman myös. Peli on STEAM peli, joten kaikki saavat kampanjat kyllä yhtä aikaa, oli se ostettu mistä tahansa ja missä muodossa tahansa.

@2 Typerä päätös Bohemialta, mutta liekkö kannattaa tehdä suurempaa ongelmaa kuin oikeasti on. Kyllä sitä peliä voi vielä kuukaudenkin päästä pelata.

Tee vaikka mielikuvaharjoituksia, että full julkaisu on vasta ep1:n kohdalla.

Kai pitää nyt odottaa fyysistä peliä jossa on kaikki mukana. Eli varmaan tulevaisuudessa jokin ARMA 3 + lisärit paketti jne.

Muropaketin uusimmat