Artikkeliyhteenveto: Commodoren flopit, LG T80, EVE Online ja tukku peliennakoita

25.09.2008 20:30 | Jukka O. Kauppinen

Edellisen viikon artikkelitahti oli taas varsin vilkasta, joten katsotaanpa mistä kaikesta olikaan puhetta. Suurennuslasin alla kävivät muun muassa Commodoren floppimikrot, taskukoneinen digitv-mediasoitin ja EVE Online -verkkopeli. Niiden lisäksi pikakokeilimme muun muassa pelejä Resident Evil 5, Guitar Hero World Tour ja Bionic Cmmando.

Aarteita pelihistorian hämäristä 6: Commodoren flopanneita laitteita

V2.fi:n Mikko ja eDomen Jukka kävivät Tampereella huhti-toukokuun vaihteessa järjestetyssä Pelikonepeijoonit-näyttelyssä taltioimassa videolle tarinointia muutamista tietokone- ja pelihistorian kulmakivistä. Videot näytettiin alun perin AssemblyTV:ssä ja nyt ne tulevat, yksi kerrallaan, katsottavaksi molempien sivustojen kävijöille.

Kuudennella videolla ihmetellään legendaarisen Commodore-yhtiön epäonnistuneita laitteita. Miten on yksi firma osannutkaan tehdä niin monta pieleen mennyttä laitetta!

Peliennakkoja Playgroundissa: Resident Evil 5, Guitar Hero: World Tour

Pan Vision järjesti vuotuisen Playground-tapahtumansa, jossa Helsingin päivän ja illan mittaan suomalaisen pelialan edustajat kohtasivat koko joukon ulkomaisten pelitalojen edustajia seminaarin ja illanvieton luppoisassa yhdistelmässä.

eDome oli tuttuun tapaan paikalla. Muun ohjelman ohessa ehdimme myös tutustua muutamaan tulevaan peliteokseen.

Peliennakkoja Playgroundissa: Sonic Unleashed, Bionic Commando, Street Fighter 4

Pan Vision järjesti eilen Helsingissä vuotuisen Playground-tapahtumansa, jossa Helsingin päivän ja illan mittaan suomalaisen pelialan edustajat kohtasivat koko joukon ulkomaisten pelitalojen edustajia seminaarin ja illanvieton luppoisassa yhdistelmässä.

eDome oli tuttuun tapaan paikalla. Muun ohjelman ohessa ehdimme myös tutustua pikaisesti muutamaan tulevaan peliteokseen.

LG T80 – digitv, taskutelevisio ja mp3-soitin

LG:n valmistama T80-mediasoitin on todellinen mediapeli, sillä yksi laite osaa enemmän vai vähemmän kaiken sen, mitä matkailija saattaisi kaivata. Se soittaa musiikkia, kuin mikäkin mp3-soitin. Sillä voi kuunnella radiota. Sillä voi katsella laitteelle tallennettuja videoita. Ja sokerina pohjalla: siinä on sisäänrakennettu digitv-vastaanotin. Mitä muuta taskuunsa voisi enää tarvita?

T80 on päällepäin varsin normaalin näköinen viihdevempele. Siinä on kolmen tuuman suurikokoinen värinäyttö ja neljä gigatavua muistia viihdemedioita varten. Kyljistä löytyvät näppäimet muun muassa äänenvoimakkuuden säätämiseksi ja usb-liitin tietokonetta varten. Myös soittimen sisäinen akku ladataan usb:n kautta.

EVE Online Finncon 2008:ssa: verkkopelimaailman pyörittäminen

Islantilaisen CCP Gamesin tekijät osallistuivat kesällä Tampereella järjestettyyn science fiction- ja fantasiatapahtuma Finncon 2008:aan. Kaukaisen tulevaisuuden ja avaruuden syövereihin sijoittuvan avaruussimulaatio EVE Onlinen tekijät pitivät tapahtumassa kaksi esitelmää, joissa tekijät kertoivat pelinsä maailmoista, käsikirjoituksesta ja toiminnasta.

Eve Onlinen ohjelmistosuunnittelija pelisuunnittelija Grétar Hannesson  kertoo esitelmässään pelimaailman pyörittämisestä, sen haasteista, ongelmista ja kehittämisestä.

Edelliset artikkelit

Edeltävän viikon mielenkiintoisimmaksi artikkeliksi lukijat äänestivät Elämysmatkan 3D-elokuvan keskipisteeseen.

Aarteita pelihistorian hämäristä 5: OutRun 2

Elämysmatka 3D-elokuvan keskipisteeseen

EVE Online Finncon 2008:ssa: fiktion osuus pelimaailmassa

Haastattelussa Maxisin Spore-animaattori Gal Roth

Miten SingStar sujuu Indicalta?

Mielenkiintoisin artikkeli oli…

Vastaus Vastanneiden osuus tällä hetkellä
Aarteita pelihistorian hämäristä 6: Commodoren flopanneita laitteita
0%
EVE Online Finncon 2008:ssa: verkkopelimaailman pyörittäminen
0%
LG T80 - digitv, taskutelevisio ja mp3-soitin
0%
Peliennakkoja Playgroundissa: Resident Evil 5, Guitar Hero: World Tour
0%
Peliennakkoja Playgroundissa: Sonic Unleashed, Bionic Commando, Street Fighter 4
0%

Siirry takaisin kyselyyn