Uusimmat

Artikkeliyhteenveto: Epic Mickey, Tron: Evolution, Wiikon wanha: Civilization, WiiWare

11.10.2010 21:33 Jukka O. Kauppinen

Artikkelirintamalla on oltu taas vilkkaita ja reippaita. Lopputuloksena tarjolla on niin uusien pelien ennakointia kuin wanhojen muistelua.

eDomen artikkeleissa:

  • Epic Mickey
  • Tron: Evolution
  • Wiikon wanha: Civilization
  • WiiWare-palvelu
Epic Mickey – ensikosketuksessa Disneyn arkistoista ammentava seikkailu

Mikki Hiiri on maailman tunnetuimpia hahmoja, puhuttiin sitten todellisista tai mielikuvitushahmoista. Nykypäivän Mikki on kuitenkin hahmona paljon tylsempi ja mauttomampi kuin alkuperäinen isokorvainen, isoihin kenkiin ja shortseihin pukeutunut säheltäjä ja koomikko.

Disneyn tuottama Epic Mickey -peli onkin herättänyt suurta huomiota monesta syystä. Ei vähiten siksi, että peli ammentaa kaksin käsin Disneyn suuresta historiallisesta arkistosta, rakentaen klassisista aineksista seikkailun, jonka päähenkilö on 30-luvun hauskin ja ilmeikkäin Mikki. Hartaasti odotettu peli osoittautui ensitestissämme juuri niin upeaksi kuin uskalsimme toivoa.

 

Tron: Evolution – valopyörät ovat taas in

Vuonna 1982 kaikki muuttui. Tron-elokuva oli mullistus, jonka jälkeen mikään ei ollut entisensä. Ainakaan kun puhumme digitaalisesta kulttuurista, elokuvista tai peleistä. Tai tietokonegrafiikasta.

Tron oli ensimmäinen elokuva, joka rakennettiin täysin tietokonegrafiikoiden ympärille. Elokuvan ainutlaatuinen ulkonäkö on edelleenkin huikeaa katsottavaa, etenkin kun siihen suhtautuu sopivalla retroasenteella. Mutta mitä uusi Tron: Legacy -elokuva ja sen kaveriksi tehty Tron: Evolution -peli sitten tarjoavat?

 

Wiikon wanha: Civilization

Harva peli on tehnyt yhtä massiivista ja pysyvää vaikutusta kuin 1991 julkaistu Civilization. Olihan suuren mittakaavan strategioita nähty ennenkin, mutta ei todellakaan mitään tällaista. Civilizationissa kiteytyi uskomattoman hyvä idea, raudanluja pelattavuus ja sisältö, joka kiinnosti kaikenlaisia pelaajia. Kaikkia pelaajia.

Sid Meier’s Civilization on yksi niistä peleistä, jotka muuttivat maailmaa.

 

WiiWare-palvelu – Nintendon ladattavien pelien ulottuvuus voisi olla jouheampikin

Nintendon asenne pelialan kotkotuksia kohtaan on ollut usein jopa vanhanaikaiselta tuntuva. Esimerkiksi internet-palveluja ja nettipeluuta kohtaan firma oli hämmästyttävän ynseä todella pitkään. Lopulta sekä DS- että Wii-konsolit saivat omat nettipalvelunsa ja jopa digitaaliset pelikaupat.

Wiin nettipalvelut ovat verrattain monipuoliset, mutta samalla ehkä hieman lepsun ja vaatimattoman oloisia. Konsolia ei ole selvästikään suunniteltu nettipuoli edellä, mikä vaikuttaa nettijuttujen käytettävyyteen. Digitaalisia pelilatauksia tarjoavassa WiiWare-palvelussa onkin hyvien pelien ohessa myös tukku pulmia.

 

Vanhempia artikkeleja

Viimekertaisen artikkelipaketin kiinnostavimmaksi jutuksi lukijat äänestivät PlayStationin 15 vuotta -historiikin.

WiiWare-palvelu – Nintendon ladattavien pelien ulottuvuus voisi olla jouheampikin

WiiWare-pelit testissä – mitä kuuluu Wiin latausrintamalle

PlayStationin 15 vuotta – kohokohdat vuosi vuodelta

Kohta me kaikki heilutaan telkkarin edessä! – kolumni

Ammattilaispelaamista käsiteltiin eSports-paneelissa

Testissä Microsoft Lifecam HD-6000

Kymmenen vuotta Sosiaalista rajoittuneisuutta

Dead Rising 2 -haastattelussamme legendaarinen Keiji Inafnue

Playstation Move -julkaisupelit eDomen testissä

Mindflex – pelaamista ajatuksen voimalla

Kiinnostavinta luettavaa oli…

Katso tilanne vastaamatta