Uusimmat

Artikkeliyhteenveto: tammikuu 2012

09.02.2012 14:20 Jukka O. Kauppinen

Vaikka tammikuu oli hiljaista aikaa peliarvostelurintamalla, artikkeleita riitti runsain mitoin. Tammikuisen pelikoosteen kaveriksi ohessa myös tammikuun artikkelitarjonnan yhteenveto aiheittain lajiteltuna.

Pelijutut

iOS-pelit testissä 3: Elder Sign Omens HD, Triple Town, Monster Burner, Ice Rage, Where’s My Water

iOS-pelien katsauksemme jatkuu muikean tauon jälkeen. Tarjolla on paitsi suomalaista retroilua, myös väännös eräästä viime vuoden parhaista lautapeleistä, sekä älypelejä vähän joka makuun.

Hitman: Absolution -haastattelussa IO Interactive

Tanskalainen IO Interactive on yksi Pohjoismaiden tunnetuimpia ja menestyneimpiä pelitaloja, kiitos firman luoman erinomaisen Hitman-pelien sarjan. Neljän Hitman-agenttihiippailun lisäksi pelisarjan sankari, kaljupäinen Agent 47, on nähty myös varsin menestyneessä Hitman-elokuvassa, jolle on tulossa jatkoakin.

Elokuvan lisäksi myös Hitman-pelisarja jatkuu – jo tänä vuonna. Sen kunniaksi tarjoilemmekin haastattelun, jossa IO Interactiven Nick Price kertoo tulevasta Hitman: Absolution -pelistään.

Wiikon wanha: Syndicate – korporaatiodystopiaa ja huumehemmoja

Kun Amiga oli vielä voimissaan, meillä oli yksi pelitalo yli kaiken. Bullfrog. Firma, joka sai alkunsa ihan vahingossa. Firma, joka teki Populousin. Firma, jonka riveistä ponnisti Petteri Mulinex ja teki itsestään pelijumalan.

Mutta ei jumaluus tullut ihan vahingossa. Bullfrog teki aikoinaan uskomattomia pelejä. Kuten Syndicaten.

Xbox Live Arcade -pelit testissä (osa 13)

Xbox Live Arcade -pelipalvelun julkaisujen syynäys jatkuu taas kymmenen uuden pelin kasalla. Tarjolla on sekä uutta että vanhempaa XBLA-herkkua. Ja vähemmän herkkua.

Tällä kertaa testissä pelit: Bejeweled 3, Bejeweled Blitz Live, Days of Thunder: Arcade, Deadliest Warrior, Fusion: Genesis, Mercury HG, Orcs Must Die!, Pinball FX2, UnderGarden ja War of the Worlds.

Vuoden pelit -jutut

Vuoden 2011 parhaat pelit -äänestyksen tulokset

Domen suuri Vuoden peli 2011 -äänestys on päättynyt – ja vuoden 2011 parhaat pelit valittu. Kahden äänestysvaiheen tuloksista selviää mitä lukijat pitivät kunkin pelikoneen parhaimpana pelinä – ja mikä on vuoden 2011 ylivertaisesti paras peli.

Kansa on puhunut. Vuoden 2011 paras peli oli… The Elder Scrolls V: Skyrim. Viime vuonna Vuoden peli oli BioWaren juhlaa, mutta tällä kertaa valtikka siirtyi Bethesdalle. Kolminkertaisena. Muita eri pelikoneiden vuoden peli -valintoja olivat Minecraft, Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D, Legend of Zelda: Skyward Sword ja Uncharted 3: Drake’s Deception.

Lukijoiden valinnat 2011: paras pelihahmo, latauspeli, suomipeli, moninpeli jne…

Domen lukijat äänestivät joulun ja uudenvuoden välisenä aikana vuoden 2011 peleistä kymmenessä eri kategoriassa sen lisäksi, että sivustolla oli myös vuoden peli- ja vuoden pettymys -äänestykset.

Pienäänestysten tulokset on koostettu oheiseen artikkeliin sen lisäksi, että ne voi lukea otsikkoa klikkaamalla laajempina versioina ja äänestäjien kommenttien kera Uutiset-sivulla julkaistuista tuloksista.

Vuoden 2011 epäonnistujat: Duke Nukem Forever oli pahin pettymys

Pelivuosi 2011 oli täynnä hyviä pelejä – mutta kyllä niitä huonojakin riitti. Ja hienoistakin teoksista löytyy niitä, jotka eivät yltäneet ennakko-odotuksiinsa tai tuottivat muilla tavoin pelaajille ikäviä pettymyksiä.

Vuoden 2011 epäonnistujat -äänestyksessä haettiin pettymyksiä ja huonoimpia pelejä. Vuoden suurimmaksi pettymykseksi nousi selkeällä kaulalla ikuisuusprojekti Duke Nukem Forever, jonka jälkeen top-listan kärkeä koristavat Dragon Age II ja Call of Duty: Modern Warfare 3.

Vuoden 2011 epäonnistujat: Flatout 3 oli huonoin peli

Pelivuosi 2011 oli täynnä hyviä pelejä. Ja pettymyksiä. Ja joitakin todella heikkojakin esityksiä.

Vuoden 2011 epäonnistujat -äänestyksessä haettiin pettymyksiä ja huonoimpia pelejä. Vuoden huonoimman pelin äänestyksen voinee kuitenkin sanoa menneen vähän reisille, sillä tänä vuonna monilla lukijoilla oli pahoja vaikeuksia erottaa toisistaan pettymyksiä ja oikeasti huonoja pelejä. Niinpä äänestyksen tuloksissa täytyi käyttää ankaraa toimituksen moderointia.

Sori vain, mutta vaikka Modern Warfare 3 ei täyttänytkään MW3-vastarintaliikkeen odotuksia ja oli joillekin ehkä valtava pettymys, niin ei se ole objektiivisesti tarkasteltuna todellakaan vuoden huonoin peli.

Laitetestit

Ion iCade muuttaa iPad-tabletin kolikkopeliksi

Kun Apple esitteli pari vuotta sitten iPad-tablettitietokonettaan, kukapa olisi uskonut, että siitä vielä jonain päivänä tulee kolikkopelikabinetti? Tai no, kolikkopelikabinetin sisukset ainakin, sillä ympärille tarvitaan vielä se itse kabinetti.

Jos saha ja kolvi eivät pysy omissa kätösissä, voi aina kääntyä ammattilaisten puoleen. Yhden näkemyksen iPadin ja kolikkopeliautomaatin risteytyksestä tarjoaa Ion, jonka iCade-kabinetti on mielenkiintoinen, mutta ongelmallinen tapaus.

Logitech G930 – hurmaavan langattomat pelikuulokkeet

Hyvää on vaikea parantaa, sen tietää jokainen. Niinpä onkin aina todella ilahduttavaa, kun joku hyvä ja pidetty tuote saa paremman seuraajan.

Näin kävi myös Logitechin kuulokkeiden kanssa. Aika tarkkaan vuosi sitten testasin Logitechin G35-kuulokkeet ja havaitsin ne paria puutetta lukuun ottamatta erinomaisiksi. Nopeimmat arvaavatkin, mihin suuntaan juttu on tästä menossa.

Xbox 360 Wireless Headset with Bluetooth – nätti headsetti

Sanotaan se heti suoraan: Xbox 360 Wireless Headset with Bluetooth on noin 60 euron arvoinen kuulokemikrofoni. Se on kohtalaisen paljon kuulokemikrofonista, jonka kautta ei edes ole tarkoitus toistaa varsinaisia peliääniä, vaan vain pelkät pelikumppaneiden kanssa käyttävät keskustelut.

Tuotteen luvataan kuitenkin olevan korkealaatuinen, ja se on yhteensopiva myös useimpiin muihin Bluetooth-pohjaisiin äänilähteisiin. Lisäksi Microsoft tunnetaan yleisesti ottaen tasalaatuisena oheislaitevalmistajana, joten kokonaisuus voi vaikuttaa hinnasta huolimatta kiinnostavalta.

Muut artikkelit

Assassin’s Creed: The Secret Crusade – kirja avaa pelien lorea

Assassin’s Creed -pelisarjan huikea menestys on innoittanut Ubisoftin luomaan sen pohjalta myös sarjakuvia, kirjoja ja lyhytelokuvia. Pakkaa voisi toki täydentää vielä täyspitkällä toimintaelokuvallakin, mutta sellaisen laadusta en ihan heti pistäisi rahojani likoon.

Sarjakuvallinen ja kirjallinen Assassin’s Creed -maailma on kuitenkin kiintoisaa tutkailtavaa. Ja vaikka Assassin’s Creed: The Secret Crusade -kirjaa voikin pitää jossain määrin lepsuna kirjallisena luomuksena, on se silti kiinnostavaa luettavaa.

Lantrek ’12 starttasi suomalaisen lanikauden

Moneen otteeseen Ylöjärvellä pidetty Lantrek muutti viime viikonloppuna Tampereelle. Sen myötä luvassa oli kokonaisen viikonlopun verran räiskintää, mäiskintää, turpakäräjiä, kitaranvingutusta – tanssiakaan unohtamatta. Tapahtumasta riippumattomista teknisistä ongelmista huolimatta tietokone- ja pelitapahtuma saatiin pääosin hoidettua kunnialla loppuun.

Piparkakkutalokilpailu 2011 – kaikki piparitalot

MuroBBS:n vuotuinen piparkakkutalokilpailu pidettiin perinteiseen tapaan joulukuussa ja tuloksetkin selvisivät aikaisemmin tässä kuussa. Upean kilpailun kunniaksi julkaisemme kertaalleen sekä tulokset että kattavan gallerian taitavien piparimurottajien luomuksista.

Iso käsi kaikille teille, jotka osallistutte skabaan. Ja tietysti kilpailua vetävälle Hyperionille!

Muropaketin uusimmat