Arveluttavassa maineessa olevaa Electronic Artsia harmittaa sen huono julkisuuskuva, purnaa eräs EA:n johtajista

03.07.2019 15:59 | Muropaketin toimitus | 1

Electronic Artsia on syytetty milloin mistäkin, mutta pelimammutin eräs johtaja on sitä mieltä, että huono maine on aiheeton.

Electronic Arts tunnetaan esimerkiksi siitä, että sillä on tapana irtisanoa työntekijöitä usein ilman minkäänlaista syytä. Se on viime aikoina ollut otsikoissa, koska se julkaisi epäonnisen Anthemin keskeneräisenä.

Lisäksi EA ei ole suostunut käyttämään oikeita termejä peleistään löytyvistä loot boxeista, jotta se voi välttää oikeustoimia – Electronic Artsin mukaan kyseessä on pelien yllättysmekaniikka, ei loottilaatikot.

Electronic Artsin toiminnasta eivät valita ainoastaan pelaajat, sillä muut peliteollisuuden toimijat eivät pidä EA:ta juuri minään.

Electronic Artsin Matt Bilbey on lausunut, että hän on työskennellyt EA:lla jo 25 vuotta, ja hän kamppailee yhä työnantajansa kehnoa mainetta vastaan.Hänen mielestä kyse on vain siitä, että kun he tekevät virheitä ison mittakaavan pelien kanssa, näkyvät nämä heti otsikoissa.

Bilbey näkee, että vaikka EA ei ole aina tehnyt oikeita ratkaisuja monien asioiden suhteen, on se korjannut tilannetta esimerkiksi EA Originalsin kanssa, joka on keskittynyt pienempiin indie-peleihin.

Aika näyttää, onnistuuko indie-pelien parissa puuhastelu muuttamaan käsityksiä Electronic Artsista. Asiasta uutisoi Gamesindustry.biz.

Keskustelu

Mitäs läksivät. Kyllä ovat maineensa itse pilanneet, sen verran monia tyhmyyksiä ovat tehneet. Olkoonkin että tämä viimeisin "loottilaatikko" homma ei juuri minua koske, ei sekään silti kuulosta mainetta kohottavalta toiminnalta.

Muropaketin uusimmat