Uusimmat

Arvostelupäivitys: Alpha Protocol, Call of Duty: Black Ops II, Deadlight, Forza Horizon, Hitman: Absolution

10.12.2012 21:00 Jukka O. Kauppinen

Taas on aika laajentaa aiempia peliarvosteluja toisten ja ties midensien mielipiteiden kautta. Miikka Lehtonen, Juho Anttila ja Nelinpeli mietiskelevät pelejä Alpha Protocol, Call of Duty: Black Ops II, Deadlight, Forza Horizon  ja Hitman: Absolution.

Arvosteluihn lisätyt mielipiteet löydät varsinaisen peliarvostelun leipätekstin jälkeen.

Deadlight (Xbox 360)

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Tällä teemalla olin myös Deadlightista todella innoissani. Synkkä ja ahdistavatunnelmainen 2D-zombirällästys, jossa ideana ei ole niinkään lanata kumoon 15000 zombia kuin selviytyä maailmanlopun jälkeisessä maailmassa? Myy-ty! Isolla M:llä!

Totuus oli kuitenkin hieman toisenlainen, sillä Deadlight on selkeästi kahden puoliskon peli. Se alku on suunnilleen sitä tiivistunnelmaista selviytymistaistelua, jota halusinkin. Mutta loppuaan kohti peli leviää täysin käsiin ja muuttuu kömpelöksi toimintapeliksi, jossa pääpaino ei olekaan miettimisellä, pakenemisella ja ahdistuksella kuin miinojen väistelyllä ja zombien tuhoamisella.

Miikka Lehtonen

Lue koko arvostelu:Deadlight (Xbox 360)

Forza Horizon (Xbox 360)

Lainaus kolmannesta mielipiteestä:

Horizonin suurin voitto on kyky laajentaa arcadeajelua ennenkokemattomaan suuntaan. Jos oikein silmiin katsotaan, esimerkiksi Burnout Paradise lyö pöytään huimempaa vauhtia ja enemmän löydettävää. Horizon operoi kuitenkin täysin omalla alueellaan tuoden sekä audiovisuaaliseen kokonaisuuteen että ajotuntumaan juuri sopivan annoksen realismia. Lopputulos on suvereeni.

Vaikka haituvia onkin haettu moderneista extremepelleilyistä, ei peli hyökkää silmille ärsyttävällä tavalla. Pääosassa ovat autot ja ajaminen, Forzan vahvuus. Janin tavoin myös minä nautin myös siirtymätaipaleista. Pelin tarjoama pikamatkustusmahdollisuus on kiva, mutta harvemmin sitä on tullut käytettyä.

Ihan pientä nillitystä voisi jakaa autovalikoiman ja viritysmahdollisuuksien karsimisesta. Itse en jäänyt kaipaamaan renkaiden ilmanpaineen säätämisen kaltaista hinkkaamista, mutta olisihan tuonkin ominaisuuden voinut tuoda isosta Forzasta mukanaan ihan vain virityshaluisten iloksi. Toisaalta ominaisuuksien karsiminenkin tuntuu harkitulta. Horizon korostaa täysiverisestä ajomallista huolimatta ajamisen viihteellistä puolta.

Juho Anttila

Lue koko arvostelu:Forza Horizon (Xbox 360)

 

Alpha Protocol (PC, PS3, Xbox 360)

Videollinen Nelinpelimielipide:

 

Lisätietoja: Nelinpeli.com

Lue koko arvostelu:Alpha Protocol (PC, PS3, Xbox 360)

 

Hitman Absolution (PC, PS3, Xbox 360)

Videollinen Nelinpelimielipide:

 

Lisätietoja: Nelinpeli.com

Lue koko arvostelu:Hitman Absolution (PC, PS3, Xbox 360)

 

Call of Duty: Black Ops II (PC, PS3, Xbox 360)

Videollinen Nelinpelimielipide:

 

Lisätietoja: Nelinpeli.com

Lue koko arvostelu:Call of Duty: Black Ops II (PC, PS3, Xbox 360)